Pregătiți?

27 Oct 2014 | Diverse | 2 comentarii711 vizualizari

TaxTimeVin alegerile. Dar e foarte aproape și finalul de an. Două evenimente ce-l vor prefața pe al treilea.

Va veni un nou cod fiscal. Noi reguli, noi impozite sau modalități de impunere. Creșteri de baze de impozitare sau reguli noi de impunere.

Mai țineți minte discuțiile din  vară? Atunci când proiectul de modificare a codului fiscal a fost retras de pe site de la MF după ce a fost postat pentru foarte, foarte, scurt timp?

Ei bine, MF nu doarme. Iată o știre recentă, publicată de hotnews.ro în legătură cu acest subiect.

Și…ce aveam noi aici:

Potrivit unor surse din interiorul Finanțelor consultate de HotNews.ro, un grup coordonat de ministrul delegat pentru Buget lucrează la un proiect prin care cotele progresive privind impunerea veniturilor persoanelor fizice ar urca, într-unul din scenarii, până la 24%.

Lucrăm în acest moment cu un grup de experți cu ajutorul cărora să punem la punct acest impozit pe venitul global urmând ca pe măsură ce vom avansa, să punem în dezbatere publică aceste propuneri

Frumos, nu? Și mai e partea legată de clădiri.

Ce vă spuneam acum ceva timp? Că nu există bani, că nu sunt surse credibile în buget care să susțină reducerea CAS și toate sumele alocate pentru tot felul de ajutoare.

Așa că vor trebui găsite resurse. Și cum MF nu e un minister transparent și are deja expertiză în modificări făcute publice azi cu aplicare de mâine, va stat pitit până după alegeri. Și atunci să te ții.

Și ăsta e doar începutul. Când vom vedea forma finală eu zic că vom mai avea surprize. Stați să vedeți evoluția salariului minim și modificările pe contribuții sociale.

Așadar, sunteți pregătiți?

2 comentarii

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *