Decont TVA

10 Jan 2012 | Declarații | 2 comentarii676 vizualizari

A apărut Ordinul ANAF 3665/2011 ce reglementează noul model de decont TVA ce va fi utilizat începând cu decontul depus pentru ianuarie 2012.

Decontul are o secțiune distinctă destinată celor ce au realizat operațiuni supuse măsurilor de simplificare legate de achiziții sau livrări de cereale și plante tehnice.

De asemenea are un rând nou, față de vechiul decont, în fiecare secțiune a decontului (atât în partea de colectat, cât și în cea de deductibil).

Acestea mai mult ca sigur vor fi utilizate pentru corelarea cu D394, pentru că vor conține doar acele achiziții sau livrări ce au la bază facturi emise sau primite de la terți din România înregistrați în scopuri de TVA.

Totuși, ca o măsură de ajutorare, ANAF a introdus posibilitatea ca acei contribuabili ce au desfășurat exclusiv operații în țară să depună un decont simplificat pentru perioada fiscală pentru care se depune decontul. Depunerea decontului simplificat se va realiza simplu, prin bifarea opțiunii corespunzătoare în fișierul PDF ce va apărea.

2 comentarii

  1. Par a fi doua:
    – Livrari taxabile efectuate în RO catre persoane înregistrate (rd.17.1)
    – Achiziti taxabile din RO pentru care au fost primite facturi de la persoane înregistrate (rd.27.1)

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *