De weekend- 03 martie 2012

03 Mar 2012 | Diverse | 0 comentarii727 vizualizari

Ați avut controale de la ANAF? Ați avut depuse deconturi cu opțiune de rambursare? Și apoi control? Și vi s-a părut că e ok întotdeauna? Mie nu.

Vi se par stupide acele discuții despre cât de mari sau mici trebuie să fie cotele de impunere? Mie da, pentru că pot avea cotă de impunere de 5% aplicată la o bază de calcul foarte mare și cota devine irelevantă și chiar mai nocivă ca una de 20%. De aceea vă recomand un articol al domnului Mădălin Niculeasa, apărut în Ziarul Financiar, în care explică de ce fiscalitatea este mai mult decât cota de impunere.

Anul 2011 a venit cu o ușoară curățenie. E făcută de criză în mediul de afaceri. Au intrat în insolvență 22650 de firme, cele mai multe într-un singur an înregistrate până acum. Unele dintre acestea au întins cureaua prea mult. Sunt multe firme ce trebuiau să închidă demult. Când ajungi să plătești mai mult decât încasezi, dar nu faci nimic: nu reduci costurile, nu re-analizezi activitatea și nu te reorganizezi, ajungi în insolvență. Și da, finanțarea afacerilor mici de către bănci e o glumă.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *