D112.Iar…

14 Dec 2017 | Declarații | 26 comentarii1853 vizualizari

corectdataDacă ați depus până în 13 decembrie 2017 declarația D112 și nu ați avut erori și în 14 decembrie aveți erori, problema nu ține de SAGA ci de ANAF.

ANAF a actualizat procedura de validare a declarației, dar a actualizat exclusiv DUKIntegrator adică softul J cum îl numesc ei și softul de validare de pe site. PDF-ul nu este momentan actualizat.

Așa că dacă depuneți și aveți eroarea aceasta:

image

Atunci aveți două soluții:

1. așteptați ca ANAF să publice un nou formular pentru D112 caz în care în cel mai scurt timp de la publicare va fi introdus în program și va fi necesar să refaceți actualizarea acestuia.

2. generați XML sau PDF și le validați/semnați cu DUKIntegrator. Aceste declarații validate și semnate astfel se pot depune fără probleme.

UPDATE: s-a rezolvat azi 15/12/2017 – se pare că era o problemă la validarea de pe siteul ANAF.

 

Pasul doi se poate rezolva simplu dacă utilizați programul declarații ANAF. Din SAGA apăsați generare XML și validați XML cu butonul de validare și semnare a declarației sau generați PDF și, la fel, îl validați din aplicație.

Validarea nu funcționează dacă nu aveți Java instalat pentru a putea rula DUKIntegrator sau dacă nu aveți ultima versiune de DUKIntegrator instalată.

Java se poate instala de aici

DUKIntegrator se poate actualiza direct  din Declarații ANAF sau de aici


ANAF a rezolvat problema depunerii fișierelor PDF în 15/12/2017. Nu este actualizat fișierul PDF pentru că se pare că nu era nevoie problemele fiind generate de validarea de pe site, așa că fișierul PDF existent acum în program se poate depune fără probleme.

Însă atenție: dacă ați depus deja PDF-ul și ați primit mesajul de eroare "Fișierul depus nu este un fișier valid – Fișier completat eronat sau fișier alterat. Câmpul CIFS este nul" nu redepuneți declarația.

Verificați încă odată indexul respectiv și veți constata acum că aveți recipisă de validare fără erori.

Dacă ieri ați depus și aveți recipisă de eroare cu mesajul de mai sus și azi o veți redepune D112 tot ca declarație inițială veți primi recipisă de erori cu mesajul de eroare "eroare regulă: R_MULTI_INIT: A mai fost depusă o declarație inițială validă pentru aceeași perioadă".

În concluzie: dacă ați depus ieri, nu mai redepuneți – verificați recipisa generată pentru că va apărea depusă ok. Doar dacă sunt efectiv erori de completare a ei o veți redepune.

Dacă ați depus cu programul "Declarații ANAF" și ați avut eroarea aceea cu CIFS nul, procedați astfel pentru a vă redescărca o recipisă corectă:
– deschideți programul "Declarații ANAF"
– dați click dreapta și alegeți opțiunea "Deshide folderul declarației"
– ștergeți din folderul respectiv fișierul pdf al recipisei
– apăsați butonul de refresh și vi se va descărca recipisa validă

26 comentarii

  1. Așa am și spus – cine a trimis până pe 13 decembrie nu sunt probleme. Problema a apărut ieri, 14 decembrie.

 1. Mi-am prins urechile la pasul doi. Astept noul 112. Poate apare inainte de 21 decembrie!!! Altfel am incurcat-o!

  1. S-a rezolvat între timp. Culmea e că cele la care dădea eroarea respectivă acum sunt prelucrate fără eroare și cine le redepune, va primi recipisă cu erori – cum că nu se pot depune mai multe declarații inițiale :)

 2. Da.Asa este. Am verificat acum. O depusesem de 2 ori. La primul index “e de bine”. Al doilea zice ca am mai depus o data. Mare magarie. Vai de cucuruzul nostru!

 3. Am o pers cu timp partial dar care are un alt contract cu opt ore.deci ptr contractul cu timp partial nu treb sa plateasca contributii la salar minim 1450 lei.In salariati in detalii am bifat baza salarului ptr calcularea contributii.Dar cind fac declaratia 112 imi da eroare la cele doua contributii.
  Ma ajuta cineva ?
  Multumesc

  1. Eroare sau atenționare? Dacă e atenționare e normal. Dacă e eroare verificați să fi modificat și datele de la secțiunea C.1. înainte de validare.

 4. Eu am generat si am depus acum D112 … mi-a dat eroare… Fisierul depus nu este un document valid.Declaratia nu are un fisier XML atasat…
  Am depus si a doua oara si imi da aceeasi eroare…

 5. Buna seara,
  vad ca a aparut acum la sectiunea E3 pct 15.1o rubric referitoare la impozit. ce ar trebui bifat in cazul unui salariat cu timp partial fara functia de baza aici?
  va multumesc anticipat,
  Ioana

  1. “Nu este cazul”.
   Nu se selectează nimic altceva în cazul persoanelor ce au contract de muncă.
   Se selectează la drepturi de autor de exemplu unde pot fi două situații – fie impozit final, fie pentru plată anticipată.

 6. Ia uitati ce eroare imi daȘ
  F.Validari globale
  Eroare fatala de parsare’:The reference to entity “TRUCK” MUST END WITH THE ‘;’delimiter’

  Mentionez ca firma se numeste SC NOE FOREST&TRUCK SRL

  1. Eroarea vine de la faptul că există semnul & în denumire.
   Întrebați-i pe cei de la ANAF de ce au modificat regulile de validare a declarației pentru ca aceasta să nu mai accepte în cadrul denumirii astfel de semne speciale.
   Eliminați acel semn din denumire și re-validați declarația și o veți depune fără probleme.

 7. In luna noiembrie am un salariat care a fost zilier la inceputul lunii , apoi i s-a facut contract de munca . L-am trecut o singura data ( cu numele si cnp-ul ) , cu sectiunea B , cu E 3 de 2 ori , o data salariat ( tip asigurat 1 ) cu suma obtinuta din salariu si o data cu veniturile obtinute fara contract de munca ( tip asigurat 3 , in afara functiei de baza ) . Declaratia nu s-a validat , am urmatorul mesaj : Au fost identificate următoarele ERORI: E: asigurat (8) [idAsig = 8]
  eroare regula: S122.2: Tipul de asigurati din sectiunea E3 nu corespunde cu tipurile de asigurati declarati in sectiunile A, B si C …..de aceea am mare nevoie de ajutor !!!! Daca nu am scris unde trebuia , imi cer scuze !!! Multumesc frumos !

  1. În secțiunea B trebuie să apară odată cu tip 3 la rândul 1 și în secțiunea e3 rd.2 la fel, apoi a doua oară la B pe tip 1 și la E3 rd.2 corespunzător secțiunii respective să apară tot pe tip 1.

 8. Gata , s-a validat ! Adaugam inca o sectiune E3 , dar nu adaugam inca un B1 ! Multumesc frumos !!! Stiu ca stii ca esti GENIAL , dar inca o confirmare nu strica !!!! Succes in continuare , ca sa-i mai descurci si pe altii ( azi toata ziua am pierdut-o facand declaratia in diferite moduri ….si toate ieseau nevalidate ) !

 9. Buna ziua,

  Incerc sa depun D112 pentru luna dec.2017 si am urmatoarele erori la validare:
  “The entity name must immediately follow the “&” in the entity reference”.
  Am sters spatiile de langa semnu & si primesc din nou mesajul:
  “The refence to entity”ANSELM” must end with the”;”delimiter”
  Pun semnul “;” si primesc din nou mesaj de eroare:
  “The entity “ANSELM”was refereced, but not declared”
  Numele firmei este MDA & ANSELM.
  Puteti sa imi spuneti unde gresesc?
  Multumesc!

  1. Eliminați semnul & din denumire. E o problemă apărută din octombrie 2017 de când ANAF a actualizat formularul PDF pentru declarația 112 unde nu mai acceptă în denumire semne cum ar fi & ^ ” ‘

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *