REVISAL. Corecții date.

04 Dec 2014 | Programe | 346 comentarii12580 vizualizari

corectdataSă vă descriu un mic scenariu: angajați o persoană, căreia îi întocmiți contractul de muncă numărul 100 din data de 01/12/2014, dar din neatenție introduceți la numărul de contract numărul 10. Pentru registrul de evidență a salariaților folosiți SAGA și validați fișierul XML cu aplicația REVISAL. Transmiteți la ITM datele și vă dați seama că ați greșit.
Dacă credeți că simpla corectare a datelor inițiale și retrimiterea lor la ITM rezolvă situația, din păcate, vă înșelați.

Dacă modificați, pur și simplu, numărul contractului, iar apoi re-transmiteți datele la ITM nu rezolvați nimic. Ba, mai mult, complicați situația. Pentru că pe siteul ITM deși veți vedea în ultima transmisie a fișierului RVS doar contractul cu numărul 100 și data de 01/12/2014, în realitate, în baza lor de date se va înregistra un al doilea contract.
Și așa veți figura la ei cu două contracte pe salariatul respectiv:
– contractul trimis prima dată, cel incorect, cu numărul 10 din 01/12/2014
– un al doilea contract, cel corect, cu numărul 100 din data de 01/12/2014

Dacă ați trimis așa datele soluția este să încetați unul din  contracte cu aceiași zi stabilită ca dată a începerii activității. De regulă încetează cel eronat.

Așadar, cum se procedează corect în această situație?

În primul rând nu modificați în ecranul registrului de evidență datele introduse scriind datele corecte peste cele eronate și nu re-transmiteți la ITM pentru că riscați dublarea informațiilor.

În al doilea rând vă asigurați că aveți versiunea 448 a programului SAGA C sau 243 a SAGA PS.

Dacă da, iată cum procedați:

– intrați la Fișiere – Salariați și de acolo la registrul de evidență a salariaților
– căutați salariatul cu pricina și poziționați-vă pe numele lui
– apăsați butonul “>>” pentru a extinde ecranul
– căutați rubrica număr contract și completați în ea numărul corect – 100 în exemplul nostru
– în coloana “număr contract vechi” completați cu numărul transmis eronat – 10 în exemplul nostru
– data contract se completează cu data contractului corect, iar data contract vechi se completează cu data contractului trimis inițial incorect.
– rubricile număr contract, număr vechi contract, dată contract și data veche contrat sunt obligatorii
– generați fișierul XML și validați-l pentru a obține fișierul RVS pe care îl veți transmite la ITM

Procedura se folosește și dacă se corectează alte date din contractul trimis inițial. Spre exemplu norma de muncă. Aveți contractul 10 din 01/12/2014 pentru o normă de 4 ore/zi și, din eroare, ați selectat și transmis cu normă de 8 ore/zi. pentru a corecta trebuie ca atât numărul contractului cât și numărul vechi a contractului și datele lor să fie completate obligatoriu.
Ulterior transmiterii ștergeți informațiile de la număr vechi și data contractului vechi. De asemenea dacă se corectează date despre număr și/sau data contractului editați istoricul salariatului în așa fel în acesta să existe doar numărul corect și/sau data corectă.

346 comentarii

  1. Foarte dragut ca a-ti observat si voi eroarea asta dupa atata timp. Au trecuta deja multe controale si au vazut deja eroarea. Varianta cea mai sigura: am folisit programul lor. Cam tarziu, dar, sper, util.

    1. Nu se poate observa “eroarea”. Vă spun eu cu certitudine. Nu ai cum să o observi. Dintr-un motiv simplu: nu știi ce date se înregistrează la ITM, iar datele afișate pe site nu sunt identice cu cele din baza lor de date. Pe site se afișează unele informații minime și incomparabil mai puține decât cele înregistrate la ei.

  2. Eu nu cred ca am înțeles foarte bine. Orice eroare am la trimiterea inițială a rvs corectez prin completarea rubricii contract nou/ contract vechi? Chiar daca am greșit, de exemplu o litera la numele salariatului?

  3. Si daca am selectat gresit articolul de incetare CIM sau suspendare CIM? Cum se face corectie dupa ce am transmis gresit Revisalul?

    1. Re-selectați articolul și re-transmiteți.
      Număr vechi contract și data contractului (data veche) se folosesc la corecții a datelor inițiale a contractului.
      În rest, corecția datei încetării, articolului de încetare, a datei și/sau perioadei de suspendare, etc. se face prin modificarea datelor inițiale și re-transmiterea lor.

  4. imi poate spune cineva??? urgent! nu am optiune de “data consemnarii veche” si data consemnarii noua. Si inca ceva: orice modificare in registru nu este preluat si in istoric pe salariat. de ce?

    1. Data contract veche și număr vechi contract se folosesc numai dacă se modifică elemente ale contractului inițial raportate în REVISAL în mod eronat.
      Data consemnării se modifică pur și simplu. Această dată este data de la care se produc efecte.
      După orice modificare a datelor la fiecare salariat apăsați copiere fișier pentru ca aceste modificări să fie consemnate în istoric. Vedeți și tutorialele de pe site pentru operarea în registru.

  5. Dar daca am constatat ca am introdus eronat data de expirarea a unui contract de munca determinat, imi puteti confirma va rog procedura? Multumesc

    1. Corectați dat respectivă modificând-o direct. Înlocuiți data eronată cu cea corectă și re-trimiteți registrul.

  6. Buna ziua,D-le Toma.
    Va rog ,daca aveti timp sa analizati situatia de mai jos.
    Din neatentie si multa prostie am transmis revisalul cu urmatoarele
    date:
    -data consemnare 20.10.2015
    -data contract 19.10.2015
    -data inceput contr. 20.10.2014 (adica acum un an)
    Pot face corectia folosind modalitatea contract vechi/contract nou sau modificare directa si retransmitere?
    Va multumesc anticipat!

  7. In cazul in care am inregistrat in revisal o suspendare de contract pentru CCC eronata, cum pot sa procedez la corectarea acesteia?

  8. Cand zic suspendare eronata ma refer la faptul ca i-am suspendat contractul dupa penultimul concediu medical, iar apoi salariata mi-a mai adus un concediu de 4 zile.

  9. Am introdus in mod eronat articolul de suspendare cim prin acordul partilor. Corect era pentru absente nemotivate; Suspendarea a incetat intre timp. Am incercat sa fac corectie, dar nu se poate, deoarece se suprapune perioada cand s-a suspendat cim cu acordul partlor. Cum pot face corectia? Multumesc

    1. Cum să se suprapună? Nu înțeleg. Dacă la temei legal suspendare pentru o perioadă ați ales unul eronat, pur și simplu corectați temeiul legal de suspendare a perioadei și retrimiteți. Ulterior trimiteți și încetarea suspendării. Pe de altă parte suspendarea pentru absențe nemotivate nu este obligatorie decât dacă în contractul individual sau colectiv de muncă ori în ROI aveți prevăzut în mod expres acest lucru.

  10. Buna ziua,
    In cazul in care o angajata a avut concediu fara salar (in noiembrie 2015), dupa care a plecat din firma si concediu fara salar nu a fost trimis in revisal, se mai poate corecta? si cum?
    multumesc frumos

    1. De ce? Faptul că nu i-ați suspendat contractul nu e o tragedie. Nici codul muncii nu vă obligă la suspendare. Codul muncii permite suspendarea, nu obligă la suspendare. Textul este “poate fi suspendat”, ceea ce nu indică o obligație.

  11. in perioada de CCC de 2 ani am operat o suspendare cu data de 07.03.2016.Ulterior am aflat ca pt. desfasurarea unei activitati in timpul CCC (pina la 3000 lei pe an ) nu se intrerupe suspendarea ci se incheie un alt CIM (eventual pe o perioada determinata)Cum procedez pt. corectie in REVISAL Saga ? Cu stima !

  12. S-a tot discutat , dar vad ca parerile sunt impartite :
    1- dc inchei CIM pe 29.04 cu incepere activitate pe 01.05.transmitere REVISAL pe 29.04 cu data consemnarii 01.05 ?
    2- dc dau preaviz 20 zile lucratoare pe 25.04 , adica perioada 26.04-24.05.Ultima zi lucrata este 24.05.La data consemnarii trec 25.05 -prima zi care nu mai este angajat ?
    multumesc

    1. 1. Data consemnării este data la care produce efecte. La un contract nou e data contractului
      2. La încetare există o contradicție de termeni între ce spune codul muncii și ceea ce solicită aplicația REVISAL. Astfel codul muncii vorbește de încetare la data, iar aplicația REVISAL cere să se înscrie prima zi după data la care încetează. În SAGA ultima zi de lucru este ziua la care încetează CIM așa cum spune și codul muncii, dar data ce se pune în REVISAL ca dată de încetare poate fi setată și la o zi ulterioară, programul permițând acest lucru.

  13. @marc15
    Aici apar mai multe chestiuni:
    1. Legea nu obligă la un nou CIM. Legea permite realizarea de venituri, dar e foarte adevărat că e imposibil să ai timp lucrat în perioada de suspendare.
    2. Un nou CIM se poate încheia numai pentru cazuri de cumul de funcții, adică penttu o altă funcție. Nu pentru aceiași pentru care am deja CIM dar e suspendat.
    Prevederile legale sunt puțin contradictorii aici. În opinia mea nu este nevoie de un alt CIM câtă vreme acea persoană realizează venituri ca urmare a exercitării unei funcții pentru care deja are CIM dar suspendat prin efectul legii. Ar fi nevoie de alt CIM dacă ar fi vorba de altă funcție.
    Dar chiar și așa, de ce credți că e nevoie de vreo corecție? Dacă a avut CIM și l-ați suspendat e în regulă. De asemenea, la contractul suspendat, în ecranul Concedii se operează un concediu de creștere a copilului cu intervalul celor doi ani.
    Dacă doriți un nou CIM, mai adăugați încă odată persoana, cu noul contract, doar că nu-i operați suspendare.

  14. Buna ziua,
    La preluarea contabilitatii unei firme, nu am verificat revisalul sa fie ok cu ce apare pe ITM si dupa 3ani, cand au fost trimis in somaj angajatii, am fost sunata si anuntata ca fiecare au contractele dublate. contractele incetate cu art. 65 erau de fapt contractele transmise eronat. am fost la ITM si am scos extras Revisal, dar problema e ca nu stiu cum sa imi fac modificarile in SAGA, astfel incat la ei sa apara incetate contractele cele bune si sa se anuleze cele transmise eronat. Numerele de contract sunt ok, dar COR, data contract si data incepere activitate sunt gresite.
    oare ma puteti ajuta? :(

    1. Le aveți în aplicația REVISAL? Dacă da, operați corecții date la contractele introduse eronat.
      Le aveți în SAGA? Efectuați o salvare de siguranță. intrați la Fișiere – Salariați și puneți-le celor operate eronat data contract și data începere activitate așa cum sunt ele trimise în REVISAL și la stare alegeți Radiat. Generați XML și validați-l cu aplicația REVISAL 6.0.5 și trimiteți-l la ITM
      Restaurați datele din salvarea inițială în SAGA pentru a reveni la datele corecte inițiale.

  15. Am preluat revisalul in saga de la fosta contabila si am transmis modificarile de salariu de la 01.05.2016. Am vazut pe site reges ca un salariat care avea contractul suspendat pentru crestere copil acum apare activ incepand cu 01.05.2016. Cred ca la preluare in saga s-a preluat activ in loc de suspendat. Cum pot sa corectez astfel incat pe reges sa apara corect contractul suspendat?

    1. Contractele suspendate apar ca active pe site. Vedeți partea de detalii a salariatului, pe site – la “Stare” trebuie să apară “Suspendare”.

  16. Buna ziua,
    Am incetat un contract de munca in data de 23.04.2016 si acum am observat ca s-a produs o greseala cand s-a transmis inregistrarea lui. In fisiere salariati a fost trecut cu o functie(cea ok mentionata in contractul de munca), iar in registrul pt ITM cu o alta functie(gresita!). Cum as putea sa corectez aceasta problema, desi contractul de munca este incetat?

  17. Buna ziua!
    Am modificat contractele de munca cu majorarea salariala din 01.05.2016 si la unul dintre salariati am selectat gresit data de la care produce efecte: in loc de 01.05.2016 am selectat 01.04.2016. Ce pot sa fac? (decl 112 am transmis-o pe luna aprilie)

  18. Buna ziua,
    am nevoie de ajutor intr-o problema,am desfacut un CIM 01.07.2016 si acum administratorul imi cere sa anulez desfacerea.Pot sa fac acest lucru?Ce implica asta si cum operez in revsal?
    Multumesc

    1. Bănuiesc că ați avut o cerere de desfacere, nu?
      Nu se poate anula așa ceva teoretic. Eventual întocmiți un alt contract.
      Dacă nu doriți, puteți să-l puneți iar activ și să-i ștergeți data încetării precum și temeiul de încetare.

  19. Buna ziua,

    Avem o firma care si-a inregistrat singura primul CIM prin programul REVISAL si l-a si urcat pe site cu denumirea de angajator de felul: SC EXEMPLU SRL
    Luna urmatoare a facut un alt CIM pentru alta persoana si noi am inregistrat in SAGA la Salariat si in Registrul din SAGA, apoi am validat prin REVISAL fara probleme si urcat pe site.

    Dupa procesarea datelor pe site am observat ca denumirea angajatorului este diferita la rvs-ul urcat de noi. Este de tipul: EXEMPLU SRL (deci fara SC in fata).

    Jos pe site scrie detaliile angajatorului. Inainte sa urcam noi fisierul pentru CIM nr.2 (deci cand au urcat ei primul rvs), scria ca este firma: SC EXEMPLU SRL. Apoi dupa ce am urcat CIM nr.2, a devenit EXEMPLU SRL.
    Dar daca ma uit la istoricul de fisiere pe site scrie ca la prima urcare a fost SC EXEMPLU SRL, iar la a doua EXEMPLU SRL.

    Credeti ca s-ar putea sa se fi dublat datele? Sau este ok?

    1. Nu s-a dublat. Nu contează denumirea angajatorului. Contează tipul acestuia (persoană juridică/fizică, forma de organizare, etc) dar nu numele.

  20. Buna ziua
    Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti cum pot prelungi o perioada de suspendare a CIM in registru SAGA?
    Ma pozitionez pe data sfarsit suspendare si trec noua data? si apoi generez fisierul?
    Sau e o alta metoda?
    Multumesc foarte mult

  21. Buna ziua,

    Ma confrunt cu o problema si nu mai stiu cum sa o scot la capat. Am avut control si s-a constatat ca am activi mai mult salariati decat sunt in realitate. Dupa verificari s-a constatat ca sunt persoane care : fie au ramas active cu toate ca a fost trimisa incetarea, fie au alt numar de contract, fie cu toate ca la noi sunt incetate contractele au aparut ulterior cu alte contracte active si chiar cu modificari, precum si persoane de care nu am auzit niciodata. Am incercat sa remediez, dar fara reusita. La mine in continuare apar ok, dar la itm exact opusul. Daca aveti posibilitatea si timpul disponibil am rugamintea sa imi spuneti ce as putea sa mai fac. Multumesc frumos

    1. E imposibil să apară persoane ce nu au fost salariații dumnevoastră.
      Cu ce aplicație întocmiți și trimiteți REVISAL?
      Pentru cazurile în care se dublează contractele sau au rămas activi cu toate că s-a trimis încetarea – înseamnă că la încetare s-au folosit alte date decât cele din contractul inițial. Mai exact data contractului sau numărul contractului, folosite la trimiterea încetării sunt diferite de cele folosite la trimiterea contractului. În acest caz, trebuie corectată încetarea. Se retrimite încetarea contractului folosind datele reale ale acestuia.
      Dacă apar contracte dublate – cea mai comună cauză este dată de număr. Sunt contracte cu numere diferite și aceiași dată a contractului pentru același salariat. Trebuie identificat care contract este corect și care nu. Se procedează ca în articolul de aici folosind data contract vechi și număr contract vechi.
      Salariații care vă apar în plus apar pentru că, la un moment dat, cineva i-a transmis. Altfel nu aveau cum să apară.
      Soluția este să-i introduceți în baza de date și să faceți anulare contract cu data contractului și apoi să trimiteți datele la ITM.
      O altă cauză poate fi transmiterea pe un cod fiscal cu un anumit tip – persoană juridică de exemplu, urmată de depunerea pe același cod fiscal, dar pe tip de persoană fizică.

  22. Buna seara,
    Am si eu o mica problema daca puteti sa ma ajutati..un salariat are absente nemotivate in data de 31 ianuarie si 1 februarie..in revisal am facut o mica greseala: am pus la data inceput suspendare 31 ianuarie insa la data sfarsit suspedare am pus 2 februarie in loc de 1…apoi la data incetare suspendare am pus data de 2 februarie care e corecta..acum nu pot interveni asupra datei de sfarsit suspendare..orice bunton as accesa din rubrica suspendare nu ma lasa, cu exceptia corestie incetare suspendare( dar acolo nu am de ce sa intervin pentru ca am pus data corecta) vreau sa intervin asupra perioada de suspendare..ma poate ajuta cineva cu vreo idee? Multumesc

  23. Buna seara,
    Lucrez la o unitate scolara si am uncadru didactic detasat din 2006 la Ministerul Educatiei insa in fiecare an doamna profesor solicita ore in plata cu ora. Lamomentul detasarii inca existau carnetele de munca in acest moment nu stiu cum ar trebui sa apara in revisal!?
    1. Cu un contract suspendatpentru detasare pe perioada nedeterminata si operata detasarea si cu un contract pe perioada determinata pentru veniturile obtinute la plata cu ora
    2. Doar cu contractul pe perioada determinata pentru veniturile obtinute la plata cu ora
    3. Doar cu detasarea fara a i se mai face alt contract pentru sumelece le obtine in plata cu ora?!
    Multumesc…

    1. Eu zic că varianta 3 e cea mai corectă în cazul de față. Angajarea cu CIM pe perioadă determinată/nedeterminată în condițiile art.254 din Legea 1/2011 se face numai pentru posturi ce se ocupă prin concurs, ceea ce nu e cazul aici.
      Totuși vă sfătuiesc să solicitați punctul de vedere al ISJ de care aparțineți.

  24. Buna ziua ,
    Cum corectez in REVISAL un contract de munca de 6ore . Am transmis eronat cu timp partial in loc de norma intreaga ( se refera la un angajat in varsta de 17 ani) .

    Multumesc !

  25. Buna ziua, cum corectez cind imi apare eroarea; angajator modificat, va rugam sa mergeti cu fiserul rvs Generat la ghiseu, dar in registrul meu nu apare nici o modificare a angajatorului care este acelasi de 3 ani. am fost si la itm si au spus ca nu stiu de unde este eroarea si ce sa fac. Multumesc

    1. În fișierul trimis la ITM există date ale angajatorului diferite de cele de la înregistrarea inițială.
      Poate fi persoană juridică în loc de persoană fizică, poate fi altă formă de organizare sau o altă formă juridică nu doar denumirea și codul fiscal.
      Verificați ce date sunt selectate în ecranul de generare a registrului și corectați datele selectate eronat.

  26. am si eu o problema , va rog am nevoie de un sfat: am un contract pe perioada determinata , a fost facuta o modificare de functie,am facut o alta modificare cu o alta perioada, apoi din greseala am venit cu modificare unde am schimbat data de inceput salvand-o si cum nici o prostie nu vine singura am facut alta modificare cu data corecta.
    cum pot remedia aceasta problema . pe raport per salariat a disparut perioada cu prima functie .va multumesc!

  27. Buna ziua.Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta., am omis sa trec un salariat in revisal de la data aparitiei programului .Am sesizat acum .Cum procedez sa-l introduc retroactiv cu toate modificarile ce au avut loc .
    Multumesc.

    1. Îl introduceți acum și după fiecare operație generați și trimiteți revisal:
      – introduceți salariatul – trimiteți revisal
      – introduceți prima modificare a contractului (funcție, salariu etc. ce s-o mai modifica la el) generați și trimiteți revisal
      – introduceți a doua modificare…generați și trimiteți revisal

  28. Buna ziua,
    Aveam doua salariate cu acelasi nume, inasa cand si-a dat demisia una dintre ele am introdus incetarea eronat celeilante. Cand am constatat eroarea am anulat incetarea.Acum salariata este activa dar daca generez raport pe respectiva persoana la interval vechime ii apare data demisiei cu toate ca la data incetare nu este nimic scris. Cum trebuia sa corectez si ce pot face acum???

    1. Corectați datele și apăsați copiere fișier. Pe cea care rămâne o puneți activă și ștergeți temeiul legal și data încetării. La cea care pleacă puneți la stare încetat și completați temeiul legal și data încetării. Data consemnării trebuie să fie aceiași la ambele. Verificați apoi în istoricul salariatelor corectitudinea datelor.

  29. Buna ziua,
    am introdus gresit perioada de suspendare la un salariat.
    Initial a fost 15.06 pana in 05.07 am trimis suspendare apoi am trimis incetare suspendare si doar dupa mi-am dat seama ca e gresit si trebuie sa fie din 26.06 inceputul suspendarii.
    Cum corectez acum pentru ca la mine e activ contractul deja in revisal
    Multumesc!

    1. Completați intervalul corect și la stare alegeți suspendat. Pe site apare tot activ doar în detalii trebuie să apară suspendat.

  30. Am greșit data contractului pt un contract încheiat în data de 12.05.2008(am trecut data inceput activitate in loc de data contract). Abia acum la încetare contract am sesizat eroarea. am făcut revisal de încetare cu data de 04.08.2017 inregistrand data corecta a contractului și altul in care am făcut corecție contract nou contract vechi. Cel de corecție este tot cu data de azi însă l-am depus după transmitere încetare. Credeți că am complicat și mai tare lucrurile? Mulțumesc tare mult!

  31. Buna ziua, la un raport per salariat din Revisal, am “descoperit” ca in perioada ian 2015 – iun 2016 suspendarea s-a facut cu un temei gresit… respectiv un temei de cercetare in loc de suspendare pentru crestere copil… cum pot modifica/corecta?? multumesc frumos

    1. Modificați în istoric dacă folosiți SAGA. Dacă folosiți aplicația REVISAL intrați pe corecții la suspendări.

  32. Multumesc de raspuns, dar nu merge sa modifc acea perioada deoarece aceasta s-a incheiat…pot modifica doar data incetarii suspendarii si nu temeiul…

  33. Buna ziua,
    Am o speta cu introducerea datelor unui angajat. Este pe contract de detasare pe o perioada de 6 luni, pana pe 9.09. insa la momentul acela stiam ca i se va prelungi detasarea cu data de 11.09.
    Am introdus in Revisal prelungirea angajatului cu data de 11.09., insa pe 14.09. seara am aflat ca de fapt i se va prelungi cu data de 15.09.. dar am tot fost plimbat ca ba i se va prelungi de pe 11.09. ba ca cu data de 15.09. iar in acest moment suntem in 21.09.
    Ce pot face in aceasta situatie?
    Pot modifica in Revisal intreruperea detasarii cu data de 9.09. si sa o deschid cu data de 15.09.?
    Ce sanctiuni pot aparea?
    Multumesc

  34. Am vrut sa spun ce sanctiuni pot aparea daca eu modific acum in Revisal detasarea angajatului cu data de 15.09. cand deja suntem in 21.09?
    Stiu ca a fost modificata legea si trebuie facuta modificarea in Revisal cu o zi inainte!?!
    Sunt pasabil de amenda?
    Multumesc

    1. Transmiterea detașării nu este afectată de ultimele modificări ale codului muncii. Și înainte de acestea, detașarea se transmitea de către angajatorul pricipal cu o zi înainte de începerea detașării. Amenda este de la 5000 lei la 8000 lei pentru aceste cazuri.

  35. Revisal Itm, operat cnp gresit pt un salariat, operat astfel din 01.08.2011, transmiteri modificari pe cnp gresit. Preluata bd in saga,angajat preluat cu cnp corect, operate modifcari pe contract. Angajat dublat in bd itm. Se poate corecta acum, in saga, cu cnp corect( cel actual din saga), cnp vechi(cel gresit din softul itm)? Data consemnarii la aceasta corectie va fi 01.08.2011? Trebuie transmisa cate o astfel de corectie cnp/cnp vechi pt fiecare operatiune/modificare de pana acum, cu data consemnarii corespunzatoare acestora? Sau cate o corectie cnp/cnp vechi pt fiecare operatiune efectuata pe cnp eronat, cu data consemnarii acelor operatiuni? Multumesc.

  36. In saga, se poate corecta, dupa incetare, un nr de contract, cu nr.contract nou/nr contract vechi, pastrand starea incetat, astfel incat in baza de date itm acesta sa apara corect, nedublat. Au fost inreg operatiuni si pe nr cim eronat, si pe nr cim corect. Softul itm nu permite o astfel de operatiune, in saga practic ar fi posibil, dar cunoasteti daca efectul in bd itm e cel scontat, de unificare a datelor pe un singur nr contract. Multumesc.

    1. Nu știu ce efect are la încărcarea în baza de date a ITM.
      Cert este că dacă se procedează așa cum am descris aici, operând nr.contract vechi se salvează corect.

  37. Buna ziua, am o mare rugaminte la dumneavoastra, din eroare am omis sa trec la un salariat un spor pentru perioada octombrie 2011 – august 2015, salariatul este in continuare angajatul nostru cum pot remedia situatia. Va multumesc din suflet pentru ajutor.

  38. de fapt am vrut sa va intreb cum il trec in Revisal, banii au fost dati pe stat la momentul cuvenit nu am operat in Revisal. Multumesc frumos

  39. Buna ziua, am o problema cu un salariat. A fost angajat in 08.06.2016 pe o perioada de 3 luni, cu incetare in 09.09.2016, s-a operat in revisal iar in data in care a expirat contractul s-a facut incetarea contractului cu explicatia nulitate contract in loc de art 56 lit i. Acum salariatul doreste adeverinta pt somaj si acum am constatat eroarea. Ce se poate face in acest caz? Mai pot face corectie? si ce data va apare daca fac corectia, data de acum sau data de atunci? Care sunt pasii de urmat? Va multumesc!

  40. Am operta in REVISAL MODIFICARI LA DOUA CONTRACTE DE MUNCA CU DATA DE 11 SEPT 2017 IN LOC DE 01 SEPT 2017. IN ISTORIC CONTRACTE APARE DATA MODIF 01 SEPT 2017, DAR IN RAPORT PER SALARIAT APARE DATA MODIFICARII TOT 11 SEPT 2017 SI NU 01 SEPT 2017. LA ITM APARE OARE CORECT?

    1. Depinde de ce dată ați folosit la data consemnării. Dacă ați pus data consemnării data de 11 septembrie atunci așa apar.

  41. Buna seara,
    In martie 2016 am facut angajarea unei persoane. data contract 09.03.2016. Data inceput 10.03.2016. In 10 martie anunta angajatul ca nu va mai veni la munca.
    Am incetat contractul cu art.56 alin.1, lit. d. nulitatea absoluta a contractului de munca.
    Acum firma vrea sa il angajeze cu conventie de la ANOFM dar apare ca a fost angajat in ultimii 2 ani ( se vede la ITM angajarea). Cum pot proceda in Saga sa nu mai apara?
    Am incercat cu radiere dar acum la stare apare activ.
    Va multumesc ptr. ajutor.

  42. cum adaug in Revisal o majorare de salariu din 01.02.2017 omisa , pe care am constat-o acum dupa ce am facut majorarea de salariu de la 01.01.2018

    1. Adică să o trimiteți sau pur și simplu să vă apară în raportul pe salariat? În ce program faceți REVISAL?

  43. Buna ziua

    Am preluat contabilitatea de la o alta persoana fara a verifica in prealabil corectitudiena datelor introduse in REvisal si, in urma introducerii modificarilor salariale valabile cu 01.01.2018, am constatat ca nu pot exporta fisierul xml deoarece au fost introduse contracte cu acelasi nr. ptr salariati diferiti (practic, operatorul reincepea numaratoarea in fiecare an). Se poate aplica solutia dvs. si in acest caz, in vederea corectarii nr. contractului? Sau sa incerc incetarea CIM-urilor cu problema si incheierea altora noi?

    1. Și cum a întocmit REVISAL? Dacă l-a întocmit cu aplicația oficială sfatul meu este să solicitați baza de date din aceasta și să operați datele în REVISAL pe acea bază de date.

  44. buna ziua,
    lucrez in Revisal 5.0.8.019 si am uitat sa fac majorarea de 1450 la un salariat , iar acum cand am facut majorarea la 1900 am observat in raport ca ultima majorare este de 1250 si nu cea de 1450 . Am incercat sa fac o simulare pe o firma noua in Revisal pornind de la salariul de 1250, astfel : modificare 1900( interval 01.01.2018-31.12.2016) , apoi corectie 1250 ( interval 01.01.2017-31.01.2017), modificare 1450 ( interval 01.02.2017-31.12.2017) si iar modificare 1900,( interval 01.01.2018 pana in prezent ) Mentionez ca ultima majorare nu am transmis-o inca la itm. Cum ar trebui sa procedez ca sa fie cat de cat corect sau e corect cum am facut ?

    1. O înregistrați acum. Dar vedeți că aplicația REVISAL s-a modificat de mai bine de 1 an. Actualizați la versiunea 6.0.4 și abia apoi la ultima versiune. Efectuați o salvare a bazei de date, obligatoriu, înainte de a actualiza. Salvarea se face din aplicație meniul Intrumente.

  45. Buna ziua.Cu data de 01.01.2018 s-au modificat drepturile salariale, am datat actele aditionale cu 04/01.2018 .In conditiile in care drepturile salariale pe luna ianuarie se acorda in luna februarie este gresit.Nu pot acorda drepturi salariale cu 01.01.2018 daca de ex as avea o Dispozitie de acordare spor conditii vatamatoare datata17.01.2018 cu acordare 01.01.2018 dupa care treb sa inchei act aditional , fiind vorba de personal contractual.daca imi dati si un art din CM e k.

    Multumesc

  46. Juristul institutiei refuza semnarea actelor aditioanale datate cu 04.01.2018 in conditiile in care acor drepturile salariale cu 01.01.2018(doreste datarea Act aditional nr.1/29.12.2017 si nu acepta cu Act aditional nr.1/04.01.2018.salariile aferente lunii ianuarie se dau in februarie.
    Multumesc

    1. Conform legii modificarea contractului de muncă se face anterior intrării în vigoare a modificării, chiar dacă legea permite, în acest caz de modificare – modificare de salariu – trimiterea în 20 de zile de la data la care intră în vigoare modificarea. Așadar juristul are dreptate.

  47. Buna ziua!
    La o societatea o fost transmis Revisalul care cuprinde numai ultimul angajat căruia i-a încetat CIM-ul. Angajații anteriori, care sunt toti cu CIM-uri incetate, nu apar.
    Ce pot să fac ca să corectez situația?

    1. Important este să nu se trimită un fișier în care ei să fie activi. Nu se întâmplă nimic dacă nu se modifică ceva în datele trimise anterior.

  48. Buna ziua! La o societate am un salariat cu contractul suspendat pe perioada 19.12.2017-28.02.2018. Incepand cu data de 06.02.2018 se solicita incetarea suspendarii. Negocierea majorarii salariului de la 1.450 lei, la 1.900 lei, incepand cu 01.01.2018, s-a facut inainte de data suspendarii, adica in 13.12.2017 dar nu am transmis in REVISAL. Ma indrumati va rog in ce ordine fac consemnarile in REVISAL si il transmit la ITM?

  49. Buna ziua! Intampin urmatoarea problema,sunt in concediu crestere copil si din greseala si neatentie am trecut in cerere trimisa catre firma pt suspendarea contractului de munca 1an de zile si de fapt eu stau 2 ani, acum dupa 1 an si 4 luni sunt anuntata de greseala si nici din firma nu si a dat nimeni seama ,nu am inteles prea bine ,figurez cum ca as fi inceput munca dar nu m am prezentat si posibil sa mi se desfaca contractul de munca ,se poate modifica in revisal perioada gresita ?

  50. Buna ziua! Cum procedez daca din gresala am facut o raportare veche in loc sa raportez ceea ce aveam de raportat in revisal!

  51. Buna ziua!Am o nelamurire : am un CIM partial 4 ore suspendat la data 16.10.2017, intre timp angajatul a cerut incetarea CIM cu acordul partilor cu data de 09.01.2018. Am rezolvat in felul asa prima data am incetat suspendarea ,dupa aia am incetat CIM-ul cu data de 09.01.2018 si cu salariul avut inainte de suspendare adica 725.Intrebarea mea este daca trebuia sa fac act aditional la salariu minim 2018 jumatate de norma adica 950lei.Multumesc anticipat pentru raspuns si pentru timpul acordat!

  52. Buna ziua,
    Am o mare problema si va rog din suflet sa ma ajutati.
    am angajat un salariat cu timp partial de 4 ore fiind pensionar, numai ca in revisal e prins cu norma intreaga. cim-ul este incheiat pe data de 27.07.2015 si a incetat pe data de 13.04.2016.
    unde pot sa merg sa modific aceasta greseala. Anaful ii cer bani inapoi pe pensie. este vb de aproape 8 luni. Credeti ca se mai poate face ceva??????

    Multumesc anticipat!

    1. Corectați REVISAL și retrimiteți. Dovada se face cu CIM, state de salarii și D112 unde dacă era introdus corect trebuia să aibă peste tot normă de 4 ore/zi.

  53. Revin: el a fost prins in stat si pontaj cu patru ore cu detalii un pensionar, timp partial, declaratia 112 la fel. Numai in revisat este prins cu norma intreaga.

  54. Buna ziua.salariat al carui cm a incetat in ianuarie 2016 solicita compensarea in bani a co neefectuat in anul 2018, cf art.171 si 268 di Codul muncii poate beneficia , Cum calculez cei 3 ani dreptul la prescriptie: pt anii 2013,2014,2015 sau doar 2014 si 2015Multumesc

    1. Termenul de prescripție de la art.171 se referă la termenul scurs de la data încetării raportului de muncă dată la care CO neefectuat trebuia să i se achite și data la care el cere plata drepturilor. Dreptul lui la plata CO neefectuat se naște la data încetării CIM. Art.146 îi permite să ceară plata CO pentru fiecare an în care nu l-a efectuat.

  55. Buna ziua.Conform art.32 din Legea nr.153/2017 personalul contractual se poate tansfera de la o institutie publica la alta sau e valabil doar pt.functionarii publici, fiind dat ca este o lege privind salarizarea.

    1. Citiți art.2 din legea respectivă. Se aplică tuturor salariaților instituțiilor publice indiferent că sunt sau nu funcționari publici.

  56. Buna seara

    Avem un angajat angajat pe perioada determinata 01.03.2016-31.08.2017; cu 01.09.2017 trece pe per nedeterminata -NU se face inregistrarea in revisal.

    In februarie venim si facem modificarea cf legilor noi trecere la sal de 1900 ron si apare astfel in revisal – 01.01.2018 – 31.08.2017 – sal 1900 ron.

    Realizam greseala si facem urmatoarele 2 inregistrari :

    01.09.2017 – 31.12.2017 1450
    01.01.2018 – Prezent 1900

    Se poate sterge inregistrarea gresita( 01.01.2018 – 31.08.2017 – sal 1900 ron)? Daca da cum ?

    Multumim

  57. Buna ziua,
    Am un angajat suspendat din nov 2017 pana pe 20.03. 2018. Dansul a zis ca vrea sa isi inceteze mai devreme suspendarea, insa, cand am operat aceasta, din greseala am trecut la data cand se produc efectele 01.03.2017.
    In revisal apare activ, deci nu pot sa ii corectez data de incetare a suspendarii, si cand incerc sa il suspend iarasi cu intervalul cand a fost suspendat imi zice ca : Intervalul selectat se intersecteaza cu intervalul unei suspendari incetate.
    Sa astept sa treaca 20 .03.2018 si apoi sa fac vre-o corectie ceva?

    1. Folosiți programul de la ITM? Atunci Suspendare – Corecție.
      Folosiți SAGA? Schimbați data consemnării în cea corectă, puneți la stare Activ cu acea dată și retrimiteți.

  58. Buna ziua! Am un angajat la care nu am operat supendare pe perioada cand a lipsit nemotivat. La sfarsitul perioadei de nemotivate am operat incetare CIM in urma cercetarii disciplinare. Acum ar trebuie sa revin si sa operez perioada nemotivatelor ca si perioada suspendare. Pasii sunt: 1 anulez incetare CIM, 2 operez perioada suspendare, 3 operez incetare suspendare, 4 incetez CIM. Intrebarea mea este daca ordinea acestor operatii sunt corecte, daca dupa fiecare operatie in parte trebuie sa fac si o transmitere in Revisal si cea mai mare dilema, daca aceste operatii cu transmitere pot fi facute in aceeasi zi….si se vor vedea corect in Revisal? Multumesc anticipat!

    1. Suspendarea se trimite în termen de 3 zile de la data absențelor.
      Eu nu aș mai trimite acea perioadă de suspendare.

  59. Am un salariat caruia trebuia sa ii adaug data suspendare pe 01.03.2018 pana la 31.03.2018. Pe site apare ca activ (si cand verific detaliile salariatului). La sfarsitul lunii trebuie sa isi reinceapa activitatea. Cum se poate face corectia in Saga pentru ca respctivul angajat sa apara suspendat.

    Mentionez ca nu folosesc programul ReviSal (HG500-2011)

    1. Dacă vă uitați în detalii la salariat apare activ sau suspendat? Salariații suspendați au pe coloana activ valoarea “DA”. Doar în detalii apare “Suspendat” la stare.

  60. @Cristi
    Buna!
    Am patit si eu acelasi lucru din greseala, insa functia “corectie suspendare” nu merge pt corectarea intervalului de suspendare dupa ce am apucat si am inscris data incetarii suspendarii.
    Acel CIM nu mai apare in tab-ul “suspendare”.
    Alte idei?
    Multumim.

  61. Buna ziua,
    Am urmatoarea situatie pe care nu stiu cum sa o rezolv: firma inregistrata initial cu denumire incompleta am completat-o, la un moment dat. Astfel s-a schimbat denumirea societatii la ITM. De atunci am tot obtinut parole, dar de fiecare data cand incerc sa transmit Revisalul primesc mesaj ca a fost schimbata denumirea. La Team Net nu se poate prinde legatura telefonic, iar la mesaje nu raspund. Ce credeti ca pot face?

    1. Mergeți la ghișeul ITM cu o nouă cerere pentru parolă și cu un fișier revisal generat corect cu noua denumire. Din câte știu doar la ghișeu se poate rezolva o astfel de situație.

  62. Buna ziua,
    Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am reactivat un angajat cu CNP gresit(au acelasi nume si prenume tata-fiu) cum pot sa corectez eroarea. Folosesc Revisal ITM, Va multumesc,

    1. Prin corecții. La fiecare operație de suspendare, încetare, etc există și operațiunea de corecție.

  63. Multumesc, Cristi, am facut asta, dar nu pot accesa Revisalul pentru ca a fost schimbata denumirea. Modificarea numelui ar trebui facuta la Team Net, iar cu ei nu pot comunica.

    1. Îmi pare rău dar nu vă pot ajuta. Ar trebui să vă adresați celor de la ITM pentru a vă furniza o cale de rezolvare.

  64. Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu următoarea situație. Am un salariat care a avea Detașare in perioada 01.01.2018-20.02.2018. A încetat mai devreme detașarea in 01.02.2018 când i-am facut si modificarea salariului minim. Din păcate acum am sesizat ca la modificare am scris o data eronata, respectiv de 01.06.2018. Am facut corecția datei, însă in raport apare tot 01.06. Cum sa procedez?

    1. În raport…unde anume? Ce program folosiți? Cel de la ITM? Încercați să corectați și data consemnării.

  65. Am tastat gresit cnp -ul pentru un salariat care a mai fost angajat si am transmis revisalul, in decl 112 am vazut eroarea. Revisalul e in Saga, cum se poate corecta?

  66. Este corect sa corectez cnp-ul si sa trec numărul initial 6 a contractului cât și numărul vechi tot 6 a contractului/ din data de…. sau sa-l incetez. In Revisalul itm apar 2 salariati cu acelasi nume si cnp-uri diferite.Multumesc.

    1. Eu din câte știu se corectează doar CNP și se retrimite.
      Puteți importa RVS în programul de la ITM, faceți acolo corecția și generați registrul de acolo și retrimiteți. În SAGA va fi suficient ulterior să îl aveți modificat.

  67. Buna seara ,am preluat o societate care la o salariata in 14.10.2016 in loc sa o treaca in suspendare pt crestere copil ,a trecut-o cu ctr incetat din 14.10.2016 Acum vrea sa prelungeasca suspendarea (avand al doilea copil). Ce pot face in cazul asta ,la ITM apare cu ctr incetat din 2016.

    1. Ștergeți data încetării și temeiul legal de încetare și operați suspendarea corect.
      Apoi puneți data consemnării, data de la care se prelungește aceasta și modificați data de final a suspendării.

  68. Buna seara, va rog sa ma ajutati intr-o speta
    Folosesc programul saga pt revisal
    Am un angajat cu partial 2 ore care a cerut incetarea cim cu 28.09.2018. Am incetat contractul cu acordul partilor si am transmis revisalul in 24.09.2018.
    Angajatul a avut incetare cim la functia de baza cu art 65 incepand cu data de 21.09.2018. Cand a mers la somaj cu ambele decizii i-au spus ca nu poate beneficia de somaj numai daca la ambele locuri de munca are incetat cim cu art. 65.
    Am sters incetarea, am completat activ si am retransmis revisalul in 26.09.2018. I-am dat preaviz din 03.09.-30.09 si vreau sa-i transmit incetarea cu data de 01.10.2018
    Este corect? sau trebuia sa fac corectie contract nr vechi si contract nr nou
    Va multumesc!

    1. Este corect.
      Contract vechi și data contract vechi se folosesc dacă trimiterea inițială a revisal a fost efectuată cu un număr eronat de contract sau cu o dată eronată.

  69. Bună ziua. In Saga, am încetat un Cm cu art. 55 lit b si am transmis revisal ul in 06.11.Angajatul îmi spune, după aceea, ca la firma unde avea norma întreaga și de unde va fi dat în somaj, i s-a încheiat Cm în 31.10 și ca dacă eu nu modific art 55 în 65 el nu poate primi șomaj. Am făcut modificarea articolului în Saga, am retrimis revisal ul dar cei de la Ajofm spun ca nu se vede modificarea la ei. Am sunat la Itm, un domn de la dep. informatica mi-a spus ca exista, în revisal, opțiunea anulare după care sa retrimit dar eu lucrez în saga, nu în revisal. Cum sa fac? Mulțumesc.

    1. Lăsați data consemnării în pace, puneți la stare “Activ” și ștergeți temeiul de încetare și data încetării. Trimiteți revisal.
      După trimitere, puneți la stare “Încetat” puneți temeiul legal dorit, completați data încetării și trimiteți iarăși revisal.

  70. Am un contract nou data intocmire contract 29.11.2018, incepere activitatii 03.12.2018 data consemnarii este 29.11.2018 sau 03.12.2018, la lichidare inceteaza activitatea din 30.11.2018 ultima zi de lucru fiind 29.11.2018 data consemnarii este 29.11.2018 sau 30.11.2018.
    Multumesc

    1. 1. data consemnării este data de la care produce efecte. În acest caz, data de 03/12/2018
      2. data consemnării este data de la care produce efecte 30/11

  71. Buna seara,
    Va rog daca puteti sa ma ajutati cu corectarea unor erori in revisal. Utilizez SAGA C si am raportat ERONAT in REVISAL, astfel:
    – nr contract 1, corect 947
    – data contract 15.11.2007, corect 21.11.2007
    – data inceput contract 15.11.2007, corect 16.11.2007
    -data incetare contract 31.08.2018, corect 02.09.2018
    Puteti sa-mi spuneti cum operez in SAGA si cum transmit revisal.
    Va multumesc.

    1. La acel contract
      – puneți la număr contract 947
      – puneți la număr vechi contract 1
      – completați la data contract 21/11/2007
      – completați la data vechi contract 15/11/2007
      – completați data început contract 16/11/2007
      – completați data încetare 02/09/2018

  72. Buna dimineata! Am inregistrat in Reges un CIM care era pe perioada determinata, ca fiind pe perioada determinata. Am observat cand am facut actul aditional prin care se modifica durata in per. nedeterminata. Care ar fi solutia optima? Refac CIM cu perioada nedeterminata? Multumesc!

    1. Nu am înțeles ce doriți!
      Ați înregistrat un CIM pe durată determinată ca fiind pe determinată? Păi așa e normal! Sau ați vrut să spuneți că ați înregistrat un CIM pe perioadă determinată ca fiind pe perioadă nedeterminată? Dacă da, atunci corectați și retrimiteți. Aveți în vedere că la CIM pe perioadă determinată este necesar să completați și ultima zi a acelui CIM.

  73. Buna ziua
    Am o situatie: la angajare unui angajat s-a trecut din greseala norma intreaga, inloc de norma partiala ; acum prin act ad s-a mod si norma si salariu . Dar problema e daca se mai poate corecta inregistrarea veche sau nu
    Multumesc!

    1. Dacă ați modificat prin act adițional, atunci de la angajare până la data actului adițional rămâne norma întreagă.

  74. D cristi am rugamintea sa ma ajutati cu o problema
    am preluat o societate in luna dec 2018 cand am verificat statul am observat ca aveam 2 ctr de munca netransmise in revisal ele au data ctr 01.11.2018 si data incepere 02.11.2018 le cum le pot introduce in revisal
    va multumesc

    1. Unde în REVISAL ați verificat? Pe siteul celor de la ITM? Dacă da, atunci soluția este să trimiteți REVISAL cât mai urgent și cu cele două contracte.

  75. Buna ziua! am o problema cu un angajat care a fost in cfp deci suspendat dar el a fost la medic, s-a internat nu a venit la terminarea cfp, nu a raspuns la telefon di dupa 3 zile a venit cu concediu medical din timpul suspendarii si a absentelor, chiar mai mult. Nu stiu cum sa fac? Concediul nu l-am anuntat, din concediul medical o saptamana a fost suspendat…

    1. CFP se acordă la cerere. Aveți cerere pentru așa ceva?
      Dacă a intrat în medical, suspendarea prin CFP se întrerupe, dar ar fi fost necesar să vă anunțe. Ca idee, în statul de salarii se introduce concediul medical și se șterge perioada de CFP sau de absențe dacă a fost pontat astfel.
      Legislația obligă salariații comunicarea primirii concediului medical, de fapt comunicarea stării sale de boală, în termen de 24 de ore de la primirea concediului medical, dar obligă predarea concediului medical angajatorului în termen de 5 zile de la finele lunii în care a avut concediu medical. Dacă nu a comunicat în termen, da puteți demara o eventuală cercetare disciplinară dacă necomunicarea lui nu a fost efectuată în termen și puteți refuza plata dacă nu a fost predat în termenul legal.

  76. Buna dimineata,
    Va rog din tot sufletul sa ma ajutati in urmatoarea problema:lucrez in Saga C si in luna noembrie 2018 am angajat o persoana la care am gresit prenumele in loc de Victorica am inregistrat Victoria cum as putea sa fac modificarea,revisalul il fac tot in Saga as dori sa mi explicati cu pasi care trebuie sai fac si ce data sa trec la data consemnarii.Daca se poate sa-mi dati raspunsul pe maill meu http://[email protected].
    Mii de multumirii si va doresc un An nou fericit si cu multa sanatate.

    1. Corectați numele în Fișiere-Salariați, puneți data consemnării și generați iarăși fișierul pentru transmitere la ITM.

  77. Am transmis act aditional cu marirea de salar ,si am pus data de 04.01.2019 in loc de 21.12.2018.Cum as putea corecta?

    1. De ce? Ați majorat de la 21/12/2018?
      Data consemnării dacă majorați salariul începând cu 01/01/2019, trebuie să fie exact data de 01/01/2019 și nu data actului adițional. Dacă e așa, se poate corecta data consemnării și se poate retrimite revisal.

  78. va apreciez mult raspunsurile date intrebarilor puse dar am o situatie la care nu am gasit un rasouns de aceea indraznesc : am transmis actul aditional cu marire de salariu de la 01.01.2019 dar mi-a scapat OUG 114/29.12.2018
    si am CAEN 711 Activitate de aritectura.Cum procedez ?fac alt act aditional cu salariul de 3000 lei cu data de 03.01.2019 si data consemnare 01.01.2019 .Multumesc !

    1. Nu. Modificați, corectați, valoarea salariului la 3000 lei și retrimiteți. Oricum termenul de transmitere în REVISAL a modificărilor de salarii este de 20 de zile lucrătoare, adică prin 31 ianuarie.

  79. Am un contract care figureaza din 2011 cu timp partial cu toate ca D112 si statul au fost pe norma intreaga. Cum pot corecta in Revisal?

  80. Buna seara!Am nevoie de experiența dumneavoastra Daca s-a inregistrat eronat in Revisal temeiul suspendarii in loc de 1 zi concediu fara plata s-a operat 1 zi absenta nemotivata se mai poate corecta? (data este corecta si a fost operata incetarea suspendarii, doar temeiul este gresit)Eroarea am produs o in luna Octombrie…Din ceea ce am citit… potrivit art. 4 alin. (3) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, orice corectie a erorilor survenite in completarea registrului se face la data la care angajatorul a luat cunostinta de acestea…Gresesc? Si daca nu …cum fac corecția…

  81. Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu modul in care trebuie sa fac o corectie in Revisal, am citit blogul dar nu sunt sigura ca procedez corect. CIM suspendat pana pe 14.01.2019, activ intre 15.01.2019 si 25.01.2019, suspendat din 28.01.2019 pana in feb.2019. Modificarea cu noul salariu minim am efectuat-o cu 01.01.2019 si in istoric salariat imi aparea perioada suspendata ca fiind activa. Am modificat in istoric salariat la data consemnarii 01.01.2019 cu 15.01.2019, imi aparea intervalul de vechime cu CIM activ 15.01.2019-25.01.2019 de doua ori, o data era mentionat“modificare salariu“. Am sters din istoric salariat unul din randurile cu data consemnarii 15.01.2019 si acum cred ca e bine, intervalul de vechime apare o singura data si cu modificarea de salariu,dar inteleg ca daca modificarea este doar in istoric salariat, nu se va transmite in Revisal la ITM. Acum CIM este suspendat, data consemnarii 28.01.2019. Trebuie intai sa devina activ si apoi fac corectia, daca da, cum? Multumesc si scuze pentru mesajul lung.

  82. Am si eu o problema, am omis la un salariat o majorare de salar sa o introduc in revisal in anul 2018, dupa ce am introdus majorarea din ianuarie 2019 am observat ca lipseste anul 2018. Cum pot sa o introduc acum?

    1. Puneți data consemnării 01/01/2018 și salariul de atunci. Generați RVS și trimiteți-l.
      Reveniți, puneți data consemnării 01/01/2019 și salariul de acum. Generați RVS și trimiteți-l.

  83. Buna ziua,

    Am introdus un contract nou in REVISAL prin SAGA cu cod COR gresit si l-am transmis si la ITM.
    Cum se face corectia?

    Se foloseste aceasta metoda cu contract vechi sau pur si simplu modificam direct COR-ul si retransmitem?

    Multumesc!

    1. Nu. Pur și simplu modificați codul COR și retrimiteți.
      Procedura de corecție de aici este legată de corecția numărului de contract și/sau datei contractului.

  84. Multumesc mult!
    As vrea sa mentionez ca eu nu am procedat cum ati indicat pentru “MONALISA“, eu am modificat data consemnarii in Istoric Salariat cu noul salariu si cu data corecta 15.01.2019, si apoi “copiere fisiere“, dar nu am generat RVS si trimis Revisal la ITM pentru ca CIM era suspendat. Ieri am operat la acest salariat incetarea suspendarii CIM si acum este activ. Nu stiu daca cu RVS de ieri s`a transmis si modificarea cu salariul minim la data corecta. Ce parere aveti? In Istoric salariat apare cum am scris in primul mesaj,adica corect, dar nu stiu daca si la ITM s`a transmis. Multumesc!

    1. Dacă CIM este suspendat nu se face nici o modificare a luni, implicit nici majorare de salariu.
      Da, s-a trimis și majorarea.

  85. Buna ziua,

    Dl. Cristi va rog frumos sa ma ajutati la urmatoarea problema:

    Incepand cu luna octombrie 2018 avem un membru nou in Consiliu de administratie la Ong caruia i-am introdus gresit o litera la numele de familie in programul de salarii Saga si abia acum mi-am dat seama de acest lucru (CNP-ul e introdus corect).
    1. Pentru lunile oct, nov si dec 2018 la care am depus D112, trebuie sa fac rectificativa pentru a-i corecta numele?
    2. Si daca da, intocmesc declaratia lunara rectificativa pentru toti salariatii (si cu corectia pentru perosoana respectiva) sau o intocmesc doar pentru persoana cu problema?
    Nu m-am mai confruntat cu situatia asta si nu stiu cum sa procedez.

    Multumesc anticipat!

  86. Buna ziua dl Cristi!

    Rog, ajutor in urmat situatie:
    Am un salariat, inreg in Revisal, de ex Pop, care a avut un ctr, de nr.12; intre timp acest ctr a incetat, angajatul plecand la alta firma; intre timp, omul s-a intors, eu fiind nevoit sa ii procesez un alt ctr in Revisal; din pacate, i-am reactivat vechiul ctr(nr.12), creind peste acesta, noul ctr, de ex.nr.20; se mai poate face ceva in ac.sit?

    Mii de multumiri!

    Adrian E

    1. Nu înțeleg ce înseamnă “am reactivat vechiul contract”.
      Înseamnă că ați modificat datele în fișierul salariați la contractul vechi? Dacă da, nu e o problemă în REVISAL. Doar că nu veți avea corect istoricul salariatului. Dar la ITM nu au de ce să fie probleme.
      Pe viitor însă adăugați salariatul încă o dată.

  87. Buna Cristi!

    Omului care s-a intors, ii tb facut un ctr nou, in Revisal; in loc sa ii creez unul nou, de ex nr 20, pe acelasi nume, eu l-a reactivat pe cel vechi, de ex nr 12, si practic am rescris ctr nr 20 peste nr 12; ma gandesc ca daca ii dau anulare reactivare, ctr vechi, nr 12, e practic disparut, el fiind inlocuit cu nr 20; in istoric imi apare ctr 12 activ, apoi incetat, iar activ, si imediat, ctr 20 cu status activ; la fisa personala, apare insa doar noul ctr 20.
    Nu stiu daca se mai poate face ceva, fiind practic vb de o suprascriere.
    Daca ar fi vreo solutie, rog mult.

    Multumesc Cristi!

  88. Bună ziua. Mă confrunt cu următoarea situație: am un salariat înregistrat în revisal cu Nr x, contractul a încetat. El a mers să-și depună actele pt a primi șomaj, de acolo i-au dat un raport din care reiese că acest contract x este încetat și același contract x este activ. Mai mult de atât, apare un al doilea contract y activ,care este al altui angajat. In raportul pe salariat apare un singur contract x, care este încetat. In reges la raportul trimis, apare încetat contractul x(unul singur), contractul y nici nu există. Contractul x este dublat, însă nu găsesc în Revisal dublura și contractul y… Este posibil sa fi fost băgate greșit în 2011, apoi șterse pur și simplu? Ce pot face pentru rezolvarea problemei? Mulțumesc

    1. Da, este posibil. Dar mai mult ca sigur că pe contractele active cel puțin una din date: număr de contract sau dată de contract sunt diferite de cel încetat.
      Soluția este să se opereze salariatul respectiv cu datele contractelor active, pe rând, și să opereze radierea contratului cu aceiași dată a întocmirii.
      Dacă generați din SAGA registrul:
      – efectuați o salvare de siguranță din Administrare – Întreținere BD
      – operați salariatul cu datele contractului X ce apare activ, așa cum sunt ele în baza de date a ITM – suprascriind linia existentă.
      – operați radierea din ecranul de registru de evidență
      – generați xml și validați-l cu REVISAL (eventual faceți o copie de siguranță a fișierului XML și RVS – sau le redenumiți – adăugând – radiere-contract-X în denumire)
      – trimiteți datele la ITM
      – modificați iarăși linia cu salariatul punând informația de la contractul Y
      – reluați pașii de mai sus (operare în REVISAL – cu radiere, generare XML și trimitere la ITM – faceți o copie cu redenumire și acestor fișiere)
      – restaurați datele din salvarea de siguranță pentru a reveni la datele inițiale

  89. Buna ziua, lucrez in Saga C si am o problema care va rog sa ma ajutati. In ianuarie 2016 am angajat o persoana cu contract numar 6 din ianuarie 2016, dar in registrul de evidenta a salariatilor am operat gresit si am trecut nr.6 di 13.01.2015, la timpul respectiv am modificat anul si am trimis din nou. In baza de date de la ITM apare cu doua contracte active nr.6/13.01.2015 si nr.6/13.01.2016.
    In intoric am corectat este bine, in schimb nu stiu cum sa fac ca la ITM sa apara doar contractul nr.6/13.01.2016

    1. Trebuie radiat contractul eronat din REVISAL.
      Consultați comentariile de pe blog sau pe forum legat de modul în care se procedează.

  90. Daca am declarat gresit prenumele unui salariat, l-am botezat Calin in loc de Catalin, iar contractul este de anul trecut si eu abia acum am observat, cum pot corecta? Multumesc!

  91. @Cristi
    Si la data consemnarii trec data de atunci chiar daca au mai intervenit modificari si s-a mai trimis Revisal sau pot sa trec data de acum? Multumesc!

  92. Buna ziua,
    Am operat gresit in Revisal , incepand cu 01.01.2019,respectiv la un salariat cu studii superioare s-a operat salariul de 2080 in loc de 2350 . Cum pot corecta in Revisal ? Ce sanctiune se prevede pentru aceasta eroare ? Pentru D112 voi trimite declaratii rectificative luna ianuarie, februarie 2019 !
    Multumesc !

  93. Buna seara,
    Am transmis o majorare de salariu , care va incepe din 01 aprilie 2019, si cred ca din greseala mi-a ramas setata data consemnarii 01 aprilie 2018, cand a avut loc ultima modificare, deci o coincidenta pe care repet, cred ca nu am sesizat-o, dar nu sunt foarte sigura, e posibil sa fie corect, nu am cum sa stiu. Nu am cum sa verific daca am transmis gresit sau nu, viteza si oboseala si-au spus cuvantul.
    Daca retransmit corect, dar nu in aceeasi zi , e vreo problema, se dubleaza ceva? Multumesc

    1. Nu se dublează.
      Se dublează contractele dacă se modifică unul sau mai multe elemente din următoarele:
      – numărul contractului
      – data contractului
      – data de început a contractului
      Spre exemplu dacă trimiteți azi la ITM contractul 1 cu data contractului 01/03/2019 și dată de început data de 02/03/2019 și apoi modificați data de început din 02/03/2019 în 05/03/2019 și retrimiteți, veți figura la ITM cu două contracte active, ambele cu același număr, aceiași dată de contract, dar cu o dată de începere diferită.
      Orice alt element ați modifica/corecta în afară de cele trei menționate mai sus, în datele trimise, nu va duce la dublarea contractului ci la modificarea/corecția elementului respectiv.

  94. Aavut control de la ITM si au constatat ca avem un angajat cu 2 contracte.
    Am facut modoficarile dupa cele prezentate de dvs, la data consemnarii am trecut data de astazi si nu sunt sigur daca am procedat bine.
    Avem un contract cu nr.2/12.09.2011, data inceput 08.06.2011, prima transmisie 2011.09.19,ultima transmisie 2012.06.12 si un contract cu nr.2/08.06.2011, data inceput 08.06.2011, prima transmisie 2014.12.02.

    1. Trebuie să încetați contractul eronat, problema e că din SAGA nu vă pune în XML contractul cu o dată anterioară datei de 01/08/2011. De aceea este recomandabil să încărcați RVS în aplicația ITM și acolo să adăugați contractul eronat și să-l încetați cu aceiași dată.

  95. Buna ziua,

    o urmatoarea situatie: un salariat care lucreaza 20 ore/luna si in saga a fost oreat gresit 10 ore si trimis revisalul din program. Actul aditioanl cu nr de ore este din decembrie. Cum se poate rezolva aceasta eroare? Va multumesc

    1. Corectați numărul de ore, puneți data consemnării data de la care se modifică și retrimiteți.

  96. Buna ziua! Am incadrat un angajat pe o alta functie decat cea din Contractul de munca. Azi am descoperit acest lucru. Am inteles ca pot merge pe butonul “corectii” , aleg corect incadrarea, insa la data efecte ce trec, data actuala sau data de acum 2 ani de cand am angajat-o. Aceasta corectie apare in revisalul angajatului, in cazul imi cere acest document? Multumesc!

  97. Buna ziua,
    Am o situatie si nu stiu cum sa o gestionez.Un angajat este detasat cu perioada gresita de 05.06 in loc de 03.06.2019, daca fac corectia datei de detasare in urmatoarele zile ar fi o problema?Se prevede sanctiune pentru aceasta eroare si corectie?Multumesc anticipat!

    1. Nu este nici o problemă. Dacă ați trimis în termen, adică în 2/06 nu e nici o problemă corecția ulterioară.

  98. In data de 01.04.2019 am angajat un contabil cu studii superioare 2350 lei. Abia acum am observat, mi-a scapat, ca firma la care este angajat se incadreaza la constructii, are codul CAEN 4322, si normal si contabilul, chiar daca nu isi desfasoara activitatea in constructii, ar trebui sa aibe salar de incadrare 3000 lei. Precizez ca firma nu aplica regimul special de taxare pt. sectorul constructiilor. Cum as putea sa corectez aceasta problema in revisal program ITM? Fac act aditional la 31.03.2019 cu modificarea salariului de la 2350 la 3000, Statul de plata si D112 le corectez pe lunile aprilie si mai, dar cum o sa procedez cu modificarea salariului in Revisal si trimiterea fisierului la ITM? Ce sanctiune se prevede pentru aceasta greseala?

    1. Intrați pe corecție contract. De sancțiuni scăpați dacă nu aveți control în următoarele 6 luni, dar și așa, de regulă, se dă un avertisment pentru astfel de situații mai ales că ați și efectuat corecția.

  99. Buna ziua,
    Am o angajata plecata.Acum a revenit pentru reangajare (din 6.08.2019 ,transmis in revisal in 5.08.2019).Numele in urma casatoriei este schimbat,dar in revisal am constatat dupa ce am facut transmisia apare activa pe vechiul nume.Cum ma sfatuiti sa fac corectia ,pentru a nu produce dublarea.Multumesc

  100. Buna ziua. Am o cerere de desfacere a contractului de munca incepand cu data de 2 septembrie . Ultima zi de lucru este vineri 30 august. Transmit datele cu revisalul din Saga. Care este data consemnarii si data incetarii contractului ? In fisierul salariati trec ultima zi de lucru 30 august sau 1 septembrie( zi nelucratoare). Va multumesc anticipat

    1. Ultima zi de muncă 1/09.
      Data consemnării este data de la care produce efecte actul – adică 02/09. Data încetării asemenea.

  101. Bună seara. Am operat greșit în revisal data încheierii contract 9.08.2019 în loc de 10.08. 2019. Cum pot retrimite corect, fac corecție au modificare în program revisal? Și dacă retrimit registru, îmi apar 2 contracte pe același salariat, în 2 zile consecutive? Va multumesc

  102. Buna ziua. Am 5 angajati dintre care un salariat cu timp partial angajat in nov.2018. Acum au venit in control de la ITM si m-au chemat cu actele la ei. Am observat ca salariatul cu timp partial este trecut in revisal cu norma intreaga si cu salariul de 1040, pentru jumatate de norma (probabil asta este motivul controlului),in martie am avut o problema cu calculatorul si am introdus din nou salariatii in revisal si probabil am gresit salariatul cu timp partial. Am 2 rapoarte ale salariatului din nov. 2018 si din ianuarie 2019 corecte, cu timp partial si salariu corespunzator. Cum ma sfatuiti sa procedez.

  103. Buna ziua. Am operat gresit in Revisal data de inceput de contract pe 9.08.2019 si am transmis. Data corecta este 10.08 2019. Se poate corecta si retrimite ? Daca apar 2 contracte consecutive in Reges apoi, pt acelasi angajat , cum se poate corecta astfel incat sa dispara din Reges contractu trimis initial cu data eronata? Va multumesc

    1. Completați data de început corectă, dar completați și număr contract vechi și dată contract vechi cu exact aceleași date ca cele inițiale. Altfel dublați contractul în baza de date de la ITM.

  104. Un salariat este detasat la o altă școală. Am operat suspendare contract cu motiv Pe durata detasării la data de 01.09.2019
    Ulterior am aflat că trebuia să operez detasare în revisal. Ce pot face acum la data de 09.09.2019?

  105. Buna seara,
    Situatia mea se refera la o inregistrare eronata a datei pentru 2 contracte de munca pentru 2 salariate. Eronat am trecut ca data de inregistrare contrct 17.06.2015 si data de inceput 20.06.2017 , trimis la ITM. Am observant eroarea , am corectat in Revisal, si am mai transimis inca o data la ITM (in aceiasi data 17.07.2015 la interval de 1 ora). In momentul de fata ambele contracte sunt incetate. Ulterior , (oct.2019) ) cand una din salariate a cerut ajutor de somaj , in urma corespondetei cu ITM am aflat ca in baza de date ITM ambele salariate figureaza cu cate 2 contracte, unul activ cel din 17.06.2015 si unul incetat , cel cu data de 17.07.2015. Am facut o noua inregistrare cu datele initiale de la data de 17.07.2015 si la stare actual am trecut radiat. Am trimis la ITM Bucuresti si verificand preluarea am constat ca acum figureaza tot active. Ce inregistrare as putea face in Revisal si cu ce data pentru a corecta in baza de date pt.ITM ca sa nu mai existe 2 contracte.

    Va rog sa ma ajutati sa rezolv aceasta problema
    Cu multumiri ,
    Luciana Ciubuc.

    1. Faceți o nouă înregistrare cu aceleași date cu cele ale contractului dublat și puneți la stare încetat și încetați contractul dublat cu aceiași zi a începerii și cu “Alt temei legal”.

  106. Buna ziua,
    Cum as putea sa fac sa nu imi apara pe raport per salariat toate modificarile si corectiile gresite? Am facut si corectii si modificari si mi le-a dat pe toate peste cap si acum imi apar multe modificari aiurea pe raport. As vrea sa las doar ceea ce e corect. Precizez ca lucrez cu Revisalul celor de la ITM, nu cu SAGA.
    Multumesc,

    1. Nu se pot șterge corecțiile înregistrate eronat în aplicația REVISAL. Odată efectuate rămân în istoric.

  107. Buna ziua!
    Am un contract suspendat de crestere copil pana la varsta de 2 ani,in Raport per salariat apare suspendat,iar daca intru in contract apare ACTIV,am incercat toate variantele dar
    nu ma lasa .
    Data inceput suspendare 15.102019
    data sfirsit suspendare 23.07.2021
    am incercat si la corectie imi spune ca nu se poate deoarece este suspendata.
    Va rog sa ma ajutati sa rezolv aceasta problema
    multumesc !

    1. Nu știu unde ați intrat și nici cu ce aplicație gestionați REVISAL. Nu înțeleg unde anume vă apare activ?

  108. am si eu o problema. la o persoana cu suspendare conf.art. 54 c.m. din greseala am trecut data inceperii suspendarii la sfarsit activitate si apare incetat. cum pot sa corectez? dau reactivare sau ce metoda pot folosi?

  109. Buna ziua,am aflat ca in baza de date ITM un fost angajat este activ (s-a dublat un contract)respectiv :la ITM apare prima data contr nr 6/17.11.2014 cu data inceput activitate -17.11.2014,stare -incetat cu data de 17.11.2014 ,apoi apare ctr nr 6/18.11.2014 cu data incepere 18.11.2014 stare activ. In revisal saga apare ctr data 17.11.2014,data inceput 17.11.2014 incetat 07.08.2015,cu trebuie procedat? La data contract trec 6,nr contract vechi trec 6,la data contract ramane 17.11.2014,la data contract vechi trec 18.11.2014,generez xml,apoi validez si transmit la itm? La temei incetare mai trec-alt temei legal?Iar daca mai am un caz asemanator,procedez la fel iar dupa fiecare modificare generez xml ,validez si trimit sau modific la ambele si trimit dupa?va multumsc

  110. BUNA SEARA!
    AS AVEA NEVOIE DE AJUTOR.In revisal in iulie2019 am avut o incetare a cim la o persoana si eu grabita l-am inregistrat la radiat si acum am observat ca persoa este activa la ei in reges. ce am de facut

  111. Buna ziua! Sunt noua angajata si am gasit contractele de munca aproape toate scrise cu anul 2011, chiar dacă persoanele respective sunt venite cu mult înainte de exemplu 1999. Data exactă este in cartea de munca. Erau angajati prin repartiție isj. În revisal sunt trecute cu anul angajării din cartea de munca iar scriptic sunt 2011. Sunt băgate bine ce părere aveți?

  112. Buna ziua!
    Din greseala(fiind inceput de an si nefiind obisnuita cu anul 2020)am transmis un contract de munca in care am mentionat data contract 06.02.2019(corect era 06.02.2020) si data inceput activitate 07.02.2019(corect era 07.02.2020), apoi am trimis in revisal.Cum pot sa corectez acum cand am observat greseala?
    Multumesc!

  113. Buna ziua!
    Am transmis un contract de munca in decembrie, data inceput 11.12 si data contract 10.12, din greseala am trecut 12.10 data contract si data inceput 13.10. Mi-am dat seama in ceeasi zi , dar am modificat pur si simplu data contract si data inceput, acum la ITM apar doua contracte active ; si cel corect si cel initial gresit. Daca vreau sa corectez pur si simplu la data contract vechi trec 12.10 si data consemnarii o trec data de 11.12, mentionez ca eu deja am facut modificarea salarului la 2230 incepand cu 01.01.2020. daca fac corectie trebuie sa trec datele din contractul initial?
    Multumesc!

  114. Buna ziua.
    Pe scurt , am detasati transnational(pe vechi-delagari) pe care le-am operat in Revisal la rubrica Detasare.Va rog sa-mi spuneti daca e corect, daca nu, cum trebuie sa procedez sa corectez?pe la ce rubrica?
    Multumesc,
    Cu stima,

  115. Buna ziua,

    Cum pot face modificari in rubrica “temei de suspendare” pentru date vechi? In mod concret: am sesizat in cursul zilei de azi ca temeiul de suspendare la un contract a fost trecut din greseala ca si concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in loc de concediu de crestere copil pana in varsta de 2 ani, data de inceput a suspendarii fiind din 2014, data de sfarsit din 2016, iar data de incetare din 2015, angajata in cauza intorcandu-se mai devreme la servici.

    Va multumesc!

  116. @Cristi

    Va multumesc pentru raspuns. Am intrebat insa deoarece nu exista aceasata optiune. Tocmai de aceea am mentionat ca este vorba de date mai vechi, 2014-2016.

  117. Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ce priveste transmiterea suspendarii a unui cim in Revisal ( program SAGA) care incepe pe 20.03.2020 si pt. Care la data consemnare am trecut 19.03.2020, data la care am transmis in revisal. Ce pot face acum? Multumesc.

  118. Buna ziua,

    La preluarea contabilitatii acum 5 ani nu am primit baza de date saga sau revisal. La ITM acum avem un salariat care figureaza cu 2 contracte: unul activ pe care nu s-a facut nicio modificare salariala si unul suspendat pe care sunt facute toate modificarile salariale conform an 2020. Eroare a aparut de la data contractului in loc de 29.09.2014 (cel activ) in revisal apare data de 02.09.2014 (suspendat pana pe 31.05).
    Daca se face corectia datei a contractului suspendat si se trece 29.09.2014 se corecteaza la itm astfel aparand doar 1 contract activ cu tot istoricul in spate?
    Multumesc

  119. Buna ziua,
    Care este modalitatea de schimbare a datei de sfarsit a suspendarii( pt. somaj tehnic)(in momentul de fata este 15.05.2020)?
    Si aici am cateva nelamuriri:
    1.Este vreo diferenta intre Modificare si Corectie?
    2.”Data sfarsit suspendare” este diferita de “data incetare suspendare”?(intreb pentru ca asa reiese dintr-o explicatie gasita in sectiunea Ajutor-Intrebari si rasp. frecv. a ReviSal-anexat mai jos)

    “1.20. Înregistrarea datei de încetare contract / suspendare / detaşare
    Data de încetare contract se înregistrează cu valoarea aferentă zilei următoare ultimei zile de lucru în cadrul contractului. În particular, pentru contractele cu durată determinată care încetează la termen, data de încetare se înregistrează cu valoarea aferentă zilei următoare datei de sfârşit a perioadei de contract.
    Data de încetare a suspendării / detaşării se înregistrează cu valoarea aferentă zilei următoare ultimei zile în care contractul a fost suspendat / detaşat. Astfel, dacă suspendarea / detaşarea încetează la termen, data de încetare a suspendării / detaşării se înregistrează cu valoarea aferentă zilei următoare datei de sfârşit a suspendării / detaşării.”

  120. Buna ziua,
    Am inregistrat in revisal ieri (03.06.2020) un contract cu norma intreaga incepand cu data de 5.06.2020.
    Acum , clientul meu imi zice ca vrea sa modifice norma la 4 ore.
    Cum fac inregistrarea in revisal?Fac corectie? Nr. contract este 13/3.06.2020
    Nu am facut niciodata corectie si nu stiu cum sa procedez.
    Las la data completarii 5.06, modific norma, completez la nr contract vechi -13, data contract vechi 03.06.2020, nr contract nou 13, data contract nou 04.06.2020.
    E ok?
    Multumesc!

    1. Vrea să modifice norma de la data contractului? Atunci faceți corecție. Modificați salariul și norma cu aceiași dată a consemnării.
      Nu de la aceiași dată? Înseamnă că acel contract se modifică prin act adițional.

  121. Buna ziua,
    am inregistrat in revisal in data de 06.07.2020 CIM nr. 3 cu data contractului 07.06.2020 si data de incepere a activitatii 08.06.2020. In aceeasi zi am observand ca am gresit luna, am corectat direct in Fisiere-salariati data si am retransmis revisalul. O verificare efectuata la AJOFM a constatat ca figuram cu doua contracte de munca, CIM incorect Nr.3 din data de 07.06.2020 cu inceperea activitatii din 08.06.2020 si CIm corect Nr. 3 din 06.07.2020 cu inceperea activitatii din 07.07.2020. Va rog sa ma ajutati sa operez in saga incetarea contractului incorect.

    1. Efectuați o salvare. Puneți înapoi datele eronate. Setați acel CIM ca încetat de la aceiași dată la care intra în vigoare alegând la temei încetare “Alt temei”.
      Generați XML, trimiteți REVISAL. Restaurați salvarea pentru a reveni la datele inițiale.

  122. Buna ziua,
    am transmis in revisal incetarea contractului eronat si am sunat la AJOFM unde mi s-a spus ca trebuie RADIAT contractul , nu incetat. Am observat ca exista in programul Saga optiunea respectiva si probabil ca trebuie urmata aceeasi procedura ca aceea pe care mi-ati recomandat-o cu atat amabilitate dvs. Va rog sa ma credeti ca nu mai stiu cum sa procedez, sa nu se intoarca impotriva mea(glumesc). In acest moment, dupa ce am transmis indetarea CIM salariatul nu mai apare angajat. Trebuia sa mai retransmit o data CIM corect sau in baza de date ITM a ramas activ contractul din luna 07? Salariatul trebuie sa fie angajat cu luna iulie si sa radiez contracul din luna iunie.
    Multumesc.

    1. Nu știu în acest caz cum se procedează, dar puteți importa RVS în aplicația oficială și să radiați de acolo acel contract.

  123. Buna seara ,
    am inregistrat in revisal in 09.06.2020 incetarea suspendarii la un angajat aflat in concediu crestere copil data inceput 11.09.2018 data sfarsit suspendare 10.06.2020 (ultima zi de suspendare),iar in data de 11.06.2020 am inregistrat incetarea cim ,practic angajatul nu s-a mai intors la munca nici o zi.Problema este ca am uitat sa ii fac modificare de salariu la nivelul salariului minim de acum.Cum as putea remedia aceasta situatie? Se poate lua amenda la un eventual control?
    Multumesc!

  124. Lucrez in Revisal program oficial :
    1. selectez anulare incetare,il reactivez,modific salariu prin butonul corectie salariu? sau modific salariu? si il incetez si retransmit revisalul?
    Multumesc!

  125. Bună ziua, am greșit în decizia de incetare a cim art. 55 lit. b în loc de desfacere disciplinar. Se poate corecta?

  126. Buna ziua
    Am masura de la ITM de a modifica data de anjagare a unui contract.Contractul initial are data contractului 17.08.2020 si data angajarii 18.08.2020. Masura prevede modificarea datei angajarii pentru data de 16.08.2020 si retransmitere in REVISAL.Cum modific ? Se modifica si data contractului? Va multumesc .

    1. Se modifică doar data de început, dar atenție, dacă întocmiți revisal în SAGA completați număr contract vechi și dată contract vechi chiar cu aceleași date inițiale, pentru că altfel la ITM se va dubla contractul.

  127. Buna ziua! Am un angajat care a avut contractul suspendat.S a transferat si a trebuit să îi încetez contractul. Cand am generat raport per recital am văzut că apare la suspendare perioada din 2018 pana in2020. Mentionez ca a avut contractul suspendat din 2015. Cum pot regla sa apara perioada suspendării din 2015?

  128. Buna ziua ,pentru un PFA am transmis revisalul pe CNP PFA ,cum pot modifica datele angajatorului astfel încât în loc de CNP sa fie cod fiscal ?Mentionez că prima declarație 112 este depusa pe cod fiscal.Va mulțumesc anticipat.

    1. Schimbând datele angajatorului și înlocuind CNP cu codul fiscal, dar din ce știu eu modificarea datelor angajatorului obligă la depunerea la ghișeu a revisal.
      De asemenea e posibil să se dubleze contractele de muncă. Adică să apară salariatul angajat la o firmă (PFA) cu CNP și același contract să apară la același PFA dar înscris pe codul fiscal. Dacă va fi așa, va fi necesar să încetați cu data lor, toate CIM declarate pe CNP pentru a nu avea două contracte active simultan.

  129. Buna seara ! Contabila mea mi-a gresit CNP-ul in contractul de munca, mentionez ca in Revisal apar cu CNP-ul corect. Aceasta situatie dateaza de 4 luni , eu am insistat sa adauge o nota aditionala contractului dar ea spune ca nu este necesar. Cum ar trebui sa procedez ?

    1. CNP este parte a identității unei părți din contract. Legea impune modificarea CIM prin act adițional doar dacă se modifică unul din elementele ce sunt obligatorii a fi înscrise în CIM.
      În cazul dvs nu este o modificare, este o eroare de transcriere. Este suficient să vă corecteze, de comun acord cu dvs, CNP în contract.

  130. Buna seara,
    va rog sa ma indrumati: am preluat o societate care in revisal- aplicatia itm, la datele angajatorului apare un cod caen mai vechi, societatea si-a schimbat de ceva ani domeniu principal de activitate .Este suficient sa dau modificare detalii angajator si sa transmit pe itm online un revisal,sau exista o alta procedura? Multumesc

  131. Am și eu o rugăminte: am operat o modificare contract cu contract cu clauza de telemunca, din greseala în căsuța de incepere contract am trecut data cu care intra în telemunca. Când generez registru salariati îmi apare perioada in care a fost angajat fara perioada in care a stat în telemunca doar că și mai apare că ctr a fost reactivat cu data in care a început telemunca. Cum corectez greșeala? Precizez că operez in hg.
    Mulțumesc

    1. Nu înțeleg cum ați reușit asta. Probabil ați mers pe corecție. Nu știu să vă spun în detaliu cum puteți rezolva, dar cea mai simplă metodă este cea de corecție a datelor operate.

  132. Buna ziua

    Trebuie sa incetez un ctr de munca cu art 56 alin c si sa reactivez altul cu ziua imediat urmatoare, tot retroactiv.
    cum pot proceda??

  133. Buna ziua, am de indeplinit o masura ITM.
    CIM 343/24.06.2020 (cu numar de transmitere 20200624…) a fost transmis in data de 24.06.2020, am verificat si xml -e ok, data consemnare 24.06.2020. Dar in baza nationala REGES acest CIM apare transmis la 23.06.2020 (am fost azi personal la sediul ITM Bihor si am verificat). Masura de indeplinit este ca acest CIM sa apara transmis in baza nationala la 24.06.2020.
    NU INTELEG cum apare in REGES data transmitere 23.06.2020 iar in SAGA -data consemnare-xml e 24.06.2020. Va rog sa ma sfatuiti cum procedez. Multumesc.

    1. Nu am înțeles ce ați verificat, dar data consemnării este data de la care produce efecte contractul, nu data de început a contractului care se setează în ecranul Salariați.
      Probabil doriți să spuneți că data contractului a fost data de 23/06/2020.
      Lăsați mai multe detalii. Ce dată are contractul (data contractului) și ce dată de început de activitate are acesta. Trebuie să verificați în transmiterea de la acea dată pe site-ul ITM ce date calendaristice vă apar acolo. Abia după acea se pot identifica soluții.

  134. OK, revin cu detalii

    Data contract : 24.06.2020
    Incepere activitate : 25.06.2020
    Data transmitere in revisal : 24.06.2020
    Numar transmitere in revisal : 24.06.2020

    Problema : in REGES acest contract apare transmis la 23.06.2020
    Masura ITM : in REGES sa apara transmis la 24.06.2020

  135. Salariati care au avut raportul de serviciu suspendat in perioada 2016-2020 si au fost achitati intr-un proces penal , revin la serviciu , pot beneficia de concediul de odihnă aferent perioadei de dinaintea suspendarii .
    Sunt conditionati de art 146 alin2.
    Multumesc

    1. În opinia mea nu. Eu zic că se aplică art.146 alin.2.
      Un răspuns mai avizat însă vă poate oferi doar un avocat sau jurist specializat în dreptul muncii.

  136. @Cristi
    Buna seara! În Revisal s-a făcut înregistrarea datei angajarii unui contract de munca pe durata nedeterminată. După doi ani am observat aceasta eroare. Cum pot corecta în aplicatie? La detalii pe angajat apar toate modificările survenite, însă dacă generez un raport pentru salariat, acestea nu apar. Va mulțumesc!

    1. Este posibil să fi modificat numărul de contract în istoric. Acesta și data lui trebuie să fine nemodificate de la încheierea contractului până la încetarea lui.

  137. Buna ziua,
    Din greseala am selectat gresit data incetarii contractului de munca la un salariat, am si raportul transmis. Cum corectez aceasta greseala? Multumesc!

  138. Bună ziua,

    Am și eu o situație: am avut o colegă cu un contract pe 2 luni (deci e deja închis în Revisal), acum a venit să îmi ceară un extras și am constatat că am greșit salariu când l-am introdus – în sensul că am bagat degetul greșit în tastatură și în loc de 5641 lei am scris 5614 lei.

    Cum pot corecta?

  139. Si eu am nevoie de ajutoril dvs. Am un contract, dublat in revisal.acesta este si incetat. Contractul este din 12.05.2008, din eroare am trecut
    01.08.2008, si apoi am dublat modifican direct, fara pasii explicati de dvs. Vum procedez sa il inchid si pe cel eronat , rsmas activ? Cu toata recunostinta, Corina

    1. Soluția este să puneți la acel contract dată de 01.08.2008 și să îl încetați cu aceiași dată.
      Efectuați o salvare a bazei de date în prealabil.
      Sau importați RVS în programul oficial, corectați eliminați data încetării la acel contract, corectați data la cea eronată și apoi operați incetare pe alte temeiuri legale cu data contractului.

  140. Oare putem face ceva? S a inregistrat CIM cu o functie COR gresita, s a observat gresala la cateva luni dupa si in loc sa se faca corectie, s a facut modificare (apare linie noua in registru salariatului cu functia corecta, ca la actele aditionale) si s a transmis, modificarea. Problema e ca aceasta modificare nu respecta termenul legal de “o zi anterioara”.Sa faca totusi corectia functiei de incadrare, de la data angajarii? Cum fac asta din Saga. Linia de modificare se va pastra oricum? Sau sa o stearga din istoric salariat? Si cand retransmitem oare ce se vede la ITM?

    1. Corecția s-ar fi efectuat dacă ați fi menținut data consemnării.
      Dacă ați setat o altă dată a consemnării înseamnă că e schimbare de funcție.

  141. la mine situatia este in felul urmator…am un angajat din UE inreg in baza de date a ITM de 4 ori….si trebuie sa ajung sa apara doar o singura data…primele doua au la cnp sirul de zerouri,al treilea apare la cnp seria si nr pasaportului,si doar ultima inreg este ok!..toate acestea transmise din saga…cum pot sa operez sa remediez greseala in baza lor de date..si cum pot sa fiu sigur ca s-a remediat?doar cerand inca un extras ptr verificare?…multumesc frumos ptr ajutor

  142. Buna ziua!

    Referitor la corectia numarului de contract. Data consemnarii ramane cea initiala cand s-a transmis contractul cu numarul eronat? Si numarul contractului se modifica in primul ecran la salariati si in istoric inainte sa transmitem revisalul sau dupa transmiterea corectiei? Inregistrarile sunt facute tot in Saga.

    Multumesc!

  143. Am introdus din greșeală o suspendare la un contract. Cum pot sa ii anulez suspendarea?

  144. Am greșit prenumele unui salariat. Trec corect prenumele și retransmite? Schimb și data consemnarea?

  145. Buna ziua. Vreau sa adaug la un salariat al doilea prenume in Revisal si D112. In rest, toate datele salariatului raman identice. Va rog sa imi spuneti ce data trec la data consemnarii? Ultima trimitere in Revisal pentru acest salariat a fost in ian.2022, marire salariu, iar CIM a fost incheiat in anii precedenti. Multumesc.

  146. Buna ziua,

    Am transmis la ITM o cerere de parola + salvarea rvs, dar nu am primit raspuns. Angajarea a fost cu data de 08.08.2022 inregistrata. In 10.08.2022 am primit raspunsul si am fost pus sa fac corectie, sa angajez persoana cu data de maine (11.08.2022) ca sa poata persoana de acolo prelua mai departe. Intrebare: pot reveni dupa ce am parola de la ITM pentru firma cu corectie? Se poate corecta din data de 11.08.2022 in data de 08.08.2022 angajarea? Este legal?

    Multumesc anticipat!

    1. Dacă nu este deja preluat la ITM acel contract, da, puteți corecta. Dar dacă omul a lucrat efectiv din data de 8 august eu zic că este ilegal să modificați.

  147. Bună ziua, lămurire vă rog! in cazul unei salariate al carei CIM este suspendat 01.12.2022-01.08.2022(CCC) data nastere copil 22.09.2020, aceasta nu revine la muncă, in data de 18.08.2022 trimite mesaj ca vrea prelungire suspendare, in data de 22.08.2022 trimite cerere prin care doreste prelungire suspendare cu data de 23.09.2022(pentru al 2 lea copil) , am apucat sa reactivez contractul cu 23.08.2022 si modificare salariu, trasmis itm, insa cum procedez acum cu suspendarea?

    1. Nici prima suspendare nu era corectă. Data de final a suspendării trebuia să fie 22/09/2022, adică data la care primul născut împlinea vârsta de 2 ani.
      Suspendați contractul cu data cererii, până la data la care copilul (cel de-al doilea copil) împlinește 2 ani.
      Nu trebuia să-l faceți activ în lipsa cererii explicite a salariatei. Ultima lună salariata poate fi în concediu de creștere neindemnizat, nu este obligată să revină la muncă și să intre tatăl în concediu de creștere.

  148. Salariata cu CIM suspendat eronat 05.01.2023-04.01.2025 transmis in Revisal pe 04.01.2023, data nasterii copilului 11.10.2022
    Pentru aceeasi salariata am transmis in Revisal marirea de salariu la 3000 pe 03.01.2023 -eronata si aceasta deoarece concediul de maternitate este tot o suspendare si nu permite modificari de CIM
    Corectiiile necesare in cele doua situarii sunt:
    1)data incetare suspendare 11.10.2024
    2)salariul trebuia sa ramana la 2550
    Cum corectez prin Saga aceste erori?

    Fisiere>salariati>reg ev sal>pozitionez pe salariat X>extind cu click >>
    trec data consemnarii>modific salariul din 3000 in 2550 cum a fost inainte>modific data incetare suspendare in 11.10.2024>copiere fisier>transmit in Revisal
    Este corect ? nu imi apare contractul dublat?
    La istoric salariat modific manual ca datele sa coincida cu ce am transmis in Revisal sau se face automat prin transmitere?

    1. Vă stresați degeaba. Dacă l-ați majorat nu e o eroare capitală, dar nu, nu se dublează.
      Dublarea apare când se modifică, ulterior primei transmiteri, unul din următoarele elemente:
      – număr contract
      – data contract
      – data începerii
      – CNP (NIF)

  149. Buna ziua. Pentru a radia un contract s-a procedat astfel:
    Contractul are data 17.02.2023 si data inceperii 20.02.2023.
    S-a incetat contractul cu data consemnarii 20.02.2023, stare incetat si data incetarii 20.02.2023, art. temei : Alt temei si s-a transmit revisalul pe inspectia muncii.
    Apoi s-a lasat data consemnarii 20.02.2023 si s-a pus stare radiat, fara temei si fara data incetare si s-a transmis iar revisalul pe inspectia muncii.
    Acum in raportul de pe site-ul Reges acel salariat apare la coloana Activ cu NU, dar la stare apare Activ si nu cred ca e in regula. Va rog sa imi spuneti ce as putea face sau cum e corect

    O observatie: in Saga, avand stare radiat, dupa copiere fisier apare data incetarii deoarece are ultima zi lucrata pusa in fisiere salariati

    1. Puteți importa datele în aplicația REVISAL și operați radierea de acolo dacă doriți.
      Sau creați firma în aplicația REVISAL și operați contractul fix cu aceleași date și apoi îl radiați. Chir și ITM recomandă pe site-ul lor ca radierea să fie făcută în pe o bază de date separată.

  150. Buna ziua. Cum se corecteaza daca s-a transmis revisalul cu data angajarii gresita? Numar contract si data contract sunt corecte.

    1. Corecția se face cum am descris aici – prin completarea câmpurilor contract număr vechi, contract dată vechi și data angajării modificată

      1. Multumesc.
        Am citit mai sus si am vazut ca pentru corectia la cod COR se face doar modificand codul COR.
        Va rog sa imi spuneti si pentru corectia la norma cum se procedeaza. Se completeaza campurile contract numar vechi si contract data vechi si se modifica norma?

        1. Nu. Câmpurile număr contract vechi, data contract vechi se completează și rămân așa doar dacă se modifică:
          – CNP salariat
          – Număr contract
          – Data contractului
          – Data de începere a activității
          În rest nu: pur și simplu treceți data consemnării modificărilor ca fiind data de la care se produc modificările de funcție (cod COR) sau de normă și modificați funcția sau norma.

  151. Va rog sa imi spuneti daca tot ce voi scrie acum este corect:
    Data consemnarii se modifica doar daca se modifica prin act aditional un element din contract. Daca se face corectie nu se modifica data consemnarii.
    Campurile numar contract vechi, data contract vechi se completeaza doar daca se corecteaza:
    – CNP salariat
    – Număr contract
    – Data contractului
    – Data de începere a activității
    Daca se corecteaza CNP salariat nu este nevoie sa se completeze si campul CNP vechi.
    Dupa ce se transmite revisalul pe Inspectia muncii se sterg campurile numar contract vechi si data contract vechi.

    1. Da, cu mențiunea că se completează și CNP vechi la modificarea CNP.
      Nu este necesar să se șteargă datele din rubricile de contract vechi și data contract vechi.

      1. Este vreo problema daca dupa transmitere revisal se sterg campurile numar contract vechi, data contract vechi (si CNP vechi in cazul modificarii CNP)? Este optionala stergerea sau trebuie sa ramana completate?

  152. Buna seara.Va rog ajutati-ma sa fac corectia la revisal.Initial am dat RVS din aplicatia lor,cu data de contract 30.06.2008.Cand am inceput sa fac RVS din SAGA,am introdus de mana contractele cu data de contract 15.06.2008.Si normal la ITM apar cu 2 contracte diferite.Cum modific in SAGA in asa fel sa ramana un singur contract cu data de 15.06.2008 avand in vedere ca multe modificari de salariu au fost si din Saga si din aplicatia lor de-alungul timpului?La alt salariat am o problema si mai complicata pentru ca i-a incetat contractul dar inca mai exista un contract la ITM activ ,din raportarile cand se dadea din aplicatia lor.Sa il reintroduc in SAGA si sa dau incetare cu data de incepere?Va multumesc anticipat.

    1. Trebuie să radiați contractul operat eronat. Asta se face conform instrucțiunilor aplicației REVISAL pe o bază de date în care să aveți doar acel contract. Găsiți pe site la ITM procedura.
      În SAGA să lăsați contractul cu datele corecte.

      1. Detailez problema.Contract 1 incepere activitate 15.06.2008,stampila de la ITM 30.06.2008-legea care permitea in termen de 15 zile incheiere contract.Din 2017 lucrez cu SAGA si cand am introdus contract si modificare salariu,nu mi-a permis sa-l depun pt ca legea noua nu permite incheiere contract dupa incepere activitate.In SAGA am doar 1 contract incepere 15.06.2008,incheiere contract 15.08 2008.Am incercat sa corectez data contract in SAGA din 15.06 in 30.06 pentru ca practic este acelasi contract ,dar imi apare mesajul “data contract nu poate fi dupa incepere”.Daca la detalii scriu data contract vechi 30.06.2008,la itm se corecteaza sau imi va apare 2 contracte cu aceeasi data 30.06.2008?Am fost la IMM si le-am explicat si mi-au raspuns ca nu se poate corecta data fiindca programul 6.08 nu permite.

  153. Vreau sa trec la imp/profit si sa incetez cim.De la itm am primit datele de contract dublat.Referitor la corectarea datelor.Sa intru la detalii si sa trec contract vechi 15.06 si contract nou 30.06 ,ca sa fie in continuarea celui inregistrat la ITM?Practic,cel bun este cel cu stampila itm 30.06 2008.Eu in SAGA am bagat 15.06 2008.Cum pot sa transform data Cim din SAGA (15.06.2008) in cim INITIAL (30.06.2008)si apoi sa incetez contractul?Va rog,chiar nu stiu ce sa fac iar cei de la ITM….nu au solutie.

  154. Buna ziua,
    Va rog sa ma ajutati cu 2 situatii.

    1. Am operat o suspendare cu perioada 14.03.2023-16.03.2023, dar la data consemnarii am pus 14.03.2022 (in loc de 2023). Apoi am activat contractul. Acum se doreste anularea suspendarii. Cum procedez? Teoretic ar trebui sa pun data activarii prima zi de suspendare.
    Pun data consemnarii 14.03.2023 si transmit activ sau pun data consemnarii gresita de la suspendare adica 14.03.2022 si transmit activ?

    2. Cum se procedeaza pentru anulare incetare contract?
    Se pastreaza data consemnarii de la incetare, se sterge temei incetare si se pune activ sau se pune daca consemnarii de la ultima modificare inainte de incetare, se sterge temei incetare si se pune activ?

    1. 1. Puneți data consemnării data de la care devine activ.
      2. Puneți data consemnării inițială puneți activ și ștergeți temeiul de încetare

      1. 1. Adica pentru a anula suspendarea pun data consemnarii prima zi de suspendare si activ?
        2. Data consemnarii initiala fiind cea dinainte de incetare? Daca a fost modificare salariu cu 01.01.2023 si incetare cu 20.03.2023, pun data consemnarii 01.01.2023 si activ?

        Multumesc

        1. Din pacate in seara asta ma confrunt cu alta situatie:
          S-a operat in revisal modificare salariu cu 01.03.2023 si modificare functie cu 22.03.2023. Acum se doreste anularea acestor modificari.
          Va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez sau daca este corect cum am gandit eu: trec data consemnarii de la ultima modificare anterioara acestor 2 modificari, adica 01.03.2022 si pun salariul si functia dinaintea modificarilor

        2. Este corect cum ați gândit, dar e o chestiune cumva stupidă ceea ce a făcut acea firmă.

  155. Buna ziua!
    Am citit precedentele mesaje, dar tot ma simt nesigura. Pentru un contract de munca nou incheiat in 24.03.2023, cu inceperea activitatii din 27.03.2023, ce completez in Saga la Data consemnarii? Data contractului, respectiv 24.03.2023 sau data inceperii activitatii, 27.03.2023?
    Multumesc.

  156. Buna ziua,
    Am introdus un CIM eronat in Saga – Salariati, de ex . nr.61/10.04.23. Acelasi CIM a fost transmis prin aplicatia Revisal catre ITM.
    Am constat eroarea. In Revisal am radiat CIM din graba , fara a-l inceta. Se mai poate inceta?
    Cum procedez in SAGA cu CIM eronat?

  157. Am facut incetare pentru un contract dublat la indicatiile itm.ului pe un
    alt calculator unde am instalat revisal
    Contractul ramas porneste de la 2300 lei la angajare in 2021 dar nu are majorarile salariale de 2550 si 3000 lei
    Cum pot opera si transmite aceste majorari?ce data de transmitere trec?

  158. Buna ziua,
    am o problema cu D112.

    10.01.2023 o angajata primeste preaviz pentru restructurare loc de munca fiindca nu accepta nicio varianta propusa. Transmitere Revisal 10.02.2023 art 81, al 7. Ultima zi lucratoare 10.03.2023. Apoi, angajata se razgandeste si accepta totusi alt post. Se transmite anularea preavizului si angajata apare ca “activ” in Revisalul Saga.

    Zilele acestea, angajata sesizeaza la medic ca nu mai este asigurata si incep sa verific: pe D112 apare “data sfarsit” 10.05.2023. Verific in Saga, totul pare ok. Sun la Casa de sanatate, transmit rectificativa din care sterg data de sfarsit…si tot nu e bine. Fiindca stergand acea data s-a modificat la ei (la mine nu apare) data de inceput cu 10.01.2023, adica data la care s-a transmis preavizul. Casa de sanatate spune ca perioada este dublata si ca nu e ok. Am incercat sa fac D112 pt iunie sa vad cum apare si apare tot ca neasigurata. am sunat la ITM si doamna are contract activ. Nu am intrebat cu ce data fiindca doar acum imi “pica” fisa.
    Ideea e ca nu stiu ce trebuie sa fac sa ii schimb statul in D112 si e urgent fiindca angajata trebuie sa faca luni un RMN :?

    Va rog frumos sa ma ajutati!
    Multumesc mult!

  159. Buna ziua,
    am o problema cu D112.

    10.01.2023 o angajata primeste preaviz pentru restructurare loc de munca fiindca nu accepta nicio varianta propusa. Transmitere Revisal 10.02.2023 art 81, al 7. Ultima zi lucratoare 10.03.2023. Apoi, angajata se razgandeste si accepta totusi alt post. Se transmite anularea preavizului si angajata apare ca “activ” in Revisalul Saga.

    Zilele acestea, angajata sesizeaza la medic ca nu mai este asigurata si incep sa verific: pe D112 apare “data sfarsit” 10.05.2023. Verific in Saga, totul pare ok. Sun la Casa de sanatate, transmit rectificativa din care sterg data de sfarsit…si tot nu e bine. Fiindca stergand acea data s-a modificat la ei (la mine nu apare) data de inceput cu 10.01.2023, adica data la care s-a transmis preavizul. Casa de sanatate spune ca perioada este dublata si ca nu e ok. Am incercat sa fac D112 pt iunie sa vad cum apare si apare tot ca neasigurata. am sunat la ITM si doamna are contract activ. Nu am intrebat cu ce data fiindca doar acum imi “pica” fisa.
    Ideea e ca nu stiu ce trebuie sa fac sa ii schimb statul in D112 si e urgent fiindca angajata trebuie sa faca luni un RMN :?

    Va rog frumos sa ma ajutati!
    Multumesc mult!

  160. Prin casatorie o angajata si-a schimbat numele de familie. Nu am transmis in Revisal pt ca am crezut ca se ia de baza CNPul
    Am constatat greseala dupa 8 luni si vreau sa fac corectia.Imi puteti spune cum sa o fac in Saga?Multumesc

    1. Modificați numele de familie, puneți data consemnării data la care corectați și trimiteți.

  161. Buna ziua,
    In revisal pe Saga s-a scris un CNP gresit si s-a transmis pe site la ITM. Apoi corectia s-a facut doar modificand CNP-ul fara a pune si CNP-ul gresit in casuta cu CNP Vechi.
    Cum ar trebui remediata aceasta situatie?
    Eu ma gandeam ca ar trebui pus CNP-ul gresit si incetat contractul si trimis catre site ITM si apoi pus CNP-ul corect si facut activ si trimis iar catre site ITM.
    Va rog sa imi spuneti cum as putea rezolva, iar daca e cum am zis cu ce temei ar trebui sa incetez?

  162. Din ce am citit in comentariile de la acest articol cred ca cel mai bine ar fi incetat contractul cu CNP gresit cu “Alt temei” cu data angajarii si apoi radiat. Apoi modificat CNP-ul cu cel corect si trimis activ

  163. Buna ziua ! am si eu o problema cu aplicatia revisal 6.09. in 6.08 am 20 de firme. Dupa update la 6.09 10 dispar ! Cum fac sa imi apara toate firmele la loc. daca dezintalez si pun 6.08 apar iar toate. am incercat instalare pe rand a versiunilor, degeaba, tot dispar ! s-a mai lovit cineva de problema asta?

  164. Bună seara! La data de 10 aprilie 2024 trebuie să reiau activitatea după concediul de creștere copil. Vă rog, ajutați-mă și spuneți-mi ce dată trebuie să aibă decizia de începere și cu ce dată trebuie înregistrată în REVISAL.

    1. Data deciziei poate fi maxim data de 9 aprilie dată care este și ultima zi în care se poate trimite în termen legal o revisal.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *