Archive

Archive for June, 2014

MF. Proiecte.

June 30th, 2014 No comments

Sigla - Ministerului FinantelorMF a publicat azi e pagina sa de internet proiectele de modificare a codului fiscal și a celui de procedură fiscală.

Proiecte în sensul că au fost rescrise dându-se o altă numerotare articolelor din acestea. Procedurile de administrare a impozitelor și taxelor au fost mutate în codul de procedură fiscală, dacă a fost cazul. Prin aceste proiecte MF vine să arate că nu a uitat ceea ce tot spune, în diverse forme, de aproape 2 ani.

Read more…

Raportări semestriale – 2014

June 30th, 2014 8 comments

accounting1Vă era dor? Deja a apărut proiectul pe siteul MF.

Cine va depune?
Orice societate ce a avut în bilanțul la 31/12/2013 înscrisă o cifră de afaceri mai mare de 220,000 lei.

Ce va depune?
Formularele 10 – Situația activelor și datoriilor și capitalurilor proprii, 20 – Contul de profit și pierdere (Situația veniturilor și cheltuielilor) și 30 – Date informative

Read more…

Categories: De contabilitate Tags: ,

Fără contracte

June 27th, 2014 7 comments

Începând cu 01.07.2014 se modifică modul de acordare al dreptului de utilizare pentru programele SAGA C, SAGA B și SAGA PS prin introducerea termenilor contractelor pentru abonamente de asistență și actualizări în acordul de licență. În acest fel se elimină necesitatea existenței contractelor.
Facturile vor conține perioada pentru care s-a cumpărat licența și vor fi disponibile în contul de utilizator de pe site (nu vor mai fi trimise prin poștă).
Aceasta modificare nu schimba nimic în ceea ce privește procesul de asistență și s-a efectuat pentru eliminarea problemelor apărute la transmiterea prin poștă a documentelor.

Categories: Despre noi, Programe Tags:

ANAF. Site “nou”

June 16th, 2014 11 comments

ANAF și-a schimbat designul siteului. Dacă mă întrebați pe mine, nu arată bine și nici nu e foarte intuitiv în utilizare. Refreshul ăla automat e nasol de tot. Dacă au vrut să facă un bine, mă tem că nu prea au reușit. Voi ce spuneți? Vă place?

image

Categories: Diverse Tags:

B.N.R. birocrație în formă mascată.

June 11th, 2014 2 comments

angry3B.N.R. a ajuns să nu mai însemne doar Banca Națională a României. Nu. A ajuns să însemne și “Buni și Noi la Raportări”.

De ceva timp, BNR, trimite scrisori și mailuri unor firme, prin care le spune cam așa:

Read more…

Categories: Diverse Tags: ,

ANAF. Un prim pas.

June 11th, 2014 12 comments

anaf1_siglanouaMic, e drept, dar e făcut. ANAF, are postat pe siteul său un chestionar adresat contribuabililor din România. E un prim pas spre o consultare publică așa cum ar fi trebuit să existe demult. E bine și acum.

Read more…

Categories: Diverse Tags: ,