Archive

Archive for April, 2013

Mai aveați vreo îndoială?

April 29th, 2013 34 comments

DureridecapLegată de impozitul forfetar. Dacă da, iată ce știre a apărut azi: impozitul se va introduce și se va aplica din semestrul II al acestui an, conform ziare.com ce o citează pe doamna Grapini.

Așa că, dacă aveți afaceri în domeniul turismului, alimentației publice, saloane de înfrumusețare sau spălătorii auto, fiți pe fază. Se pare că sunteți consultați în legătură cu acest impozit.

A, da! Să nu uit: în pură tradiție românească e posibil ca modificarea codului fiscal să apară prin iunie, prin 28 probabil pentru că două zile sunt de ajuns pentru contribuabilii români să poată implementa o modificare a codului fiscal.

 

PS: nu am scris de mult pentru că voiam să vă povestesc ceva legat de fisc, dar încă nu pot deoarece mai aștept ceva documente. Oricum, până atunci, răspundeți vă rog la asta: dacă cumpărați toner pentru imprimantă, cu factură, de la un furnizor de tip cash&carry de exemplu (oricum  e irelevant tipul), vă puteți exercita dreptul de deducere al TVA și-l veți putea deduce? Sau mai aveți nevoie de alte documente?

Categories: Legislatie Tags: ,

1000

April 1st, 2013 9 comments

1000-plusProbabil vă întrebaţi ce este cu această cifră, ce semnifică, iar răspunsul va fi probabil considerat o glumă de 1 aprilie. Vă asigur că nu este şi chiar dacă ar fi o glumă ar fi o glumă proastă şi tristă.
Voiam să spun așa: 2013-2003=1000 în 10.

Ei bine, pentru a explica, 1000 reprezintă numărul modificărilor aduse codului fiscal și celui de procedură fiscală, din 2003 până azi.

Ministrul Finanțelor, domnul Daniel Chițoiu, a acordat un interviu pentru Hotnews. Iată ce spicuim din acel interviu:

Read more…