Archive

Archive for August, 2012

Să nu te încrezi în…

August 16th, 2012 No comments

trustȘtiți vorba proverbului “să nu te încrezi în greci nici când îți fac daruri”? Ei bine, vorba asta se aplică guvernelor României, cu prisosință. E suficient să înlocuiți greci cu guvern și obțineți realitatea zilei de azi.

Guvernul, prin MF, a publicat proiectul de modificare a codului fiscal, proiect ce conține și introducerea TVA la încasare. De asemenea a publicat și nota de fundamentare.

Am să revin cu un subiect detaliat, dar prima impresie e faptul că de la declarații la fapte e cale lungă și că va crește TVA de plată cam la toate firmele ce nu fac dovada plății facturilor primite.

(sursă foto)

Opinii: O altă dublă măsură.

August 11th, 2012 No comments

balansoarCiteam zilele acestea, atât prin presa locală cât și prin cea națională, despre datoriile la stat a unor companii private sau chiar cu capital integral de stat. Și mi-am adus aminte de discuția purtată cu administratorul unei firme cu care colaborez.

Ei bine persoana cu pricina a lucrat în străinătate ani de zile, însoțită de toată familia: mamă, tată, frate. Tatăl și copiii în construcții, mama în agricultură sau ca bonă pentru persoane în vârstă.

Read more…

Categories: Diverse Tags:

SAGA C, noutăți

August 11th, 2012 20 comments

updateDupă cum știți, zilele acestea, a apărut versiunea SAGA C 3.0.403 care introduce suport pentru tratamentul fiscal al veniturilor din contracte civile și drepturi de autor aplicabil de la 01/07/2012.

ANAF, nu a actualizat D112 decât în data de 10/08/2012, urmare a OPANAF 1045/2012.  De aceea dacă ați instalat versiunea 403 anterior acestei date, ori în cursul zilei de 10/08/2012 anterior orei 18, vă recomand să refaceți actualizarea pentru a beneficia de noul model al acestei declarații și a o putea depune fără probleme. Dacă deja ați depus D112 și ați obținut recipisă de la ANAF de validare fără erori, nu este nevoie să regenerați și să redepuneți declarația. Dacă nu știți sigur când ați efectuat actualizarea, puteți oricum să o refaceți pentru că nu se întâmplă nimic. Dacă folosiți versiunea gratuită a SAGA C, varianta 3.0.403, puteți de asemenea să redescărcați și să reinstalați această versiune.

Update: se pare că e o problemă la formularul D112 din data de 10/08/2012 sau la siteul de preluare al acesteia. Detalii găsiți pe forum.

Update 2: S-a rezolvat problema legată de formularul D112. ANAF a corectat formularul în data de 13 august 2012 și acesta a fost inclus în SAGA.

Read more…